Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veterina u sukobu

Tuže 'Prijatelje životinja' zbog nanošenja duševnih boli

prijatelji životinja,prosvjed (1)
Anto Magzan/PIXSELL
25.01.2013.
u 12:30

Povod su tužbi objave udruge lanjskog ljeta vezane uz uspavljivanje 46 pasa i mačaka pod sumnjom da su zaražene bjesnoćom. Prijatelji životinja napominju da su životinje bile zdrave

Veterinarski inspektori tužili su udrugu "Prijatelji životinja" zbog nanošenja duševnih boli i traže od njih 150.000 kuna. Povod su tužbi objave udruge lanjskog ljeta vezane uz uspavljivanje 46 pasa i mačaka pod sumnjom da su zaražene bjesnoćom. Prijatelji životinja napominju da su životinje bile zdrave, što je poslije utvrdio i Hrvatski veterinarski institut. 

I dok je udruga tvrdila da je inspektorat proizvoljno i kršeći ustavna prava vlasnika životinja ulazila u stanove udomitelja i azile te ubijala životinje, druga strana osjetila je zbog tih primjedbi duševne boli. Ne navode imena inspektora kojima su se zamjerili. 

– Državno odvjetništvo Republike Hrvatske pokrenulo je kazneni postupak protiv odgovornih veterinarskih službenika. Ni jedna od usmrćenih životinja tijekom života nije pokazivala kliničke znakove bjesnoće, a nalazi Hrvatskog veterinarskog instituta potvrdili su da nijedna životinja nije imala virus bjesnoće. Usprkos tome, jedan od veterinarskih inspektora koji je naredio ubijanje zdravih životinja promaknut je, a ministarstvo je unaprijedilo veterinarskog inspektora koji je izjavio da mirno spava nakon usmrćivanja zdravih životinja, ističu u udruzi. Da bi apsurd bio još veći, navode, stiže i tužba za duševne boli. 

Dodaju još kako dosad nisu dobili povratnu informaciju iz Ministarstva poljoprivrede i ministra Tihomira Jakovine.

– Nadležno ministarstvo nije pokazalo interes za suradnju te transparentno i odlučno propitivanje odluka i načina rada svojih službenika, što za posljedicu ima smrt nedužnih životinja i bol njihovih udomitelja, zaključuju "Prijatelji životinja". 

>>Prijatelji životinja cjelodnevnim prosvjedima traže ostavke

Komentara 14

KO
komentatorv2
12:48 25.01.2013.

Odamh ustrojiti ZIVOTINJSKU POLICIJU! oni ce bolje provoditi nove zakone protiv zlostavljabnja zivotinja. regularna policiju nije briga za zivotinje i ne KAZNJAVAJU i ne prjavljuju pocinitelje!

MO
modovisisajteMaraschino
12:56 25.01.2013.

seksualni odgoj, prava životinja, homo prava.... o svemu ćemo pričati i prosvjedovati osim o pravima radnika, pljački hrvatske... zar je narod toliko naivan da nasjeda na ovakve namještene stvari da se skrene pogled sa pravih problema....

KO
Korisnik2013
12:46 25.01.2013.

Ova tužba veterinarskog inspektorata je cinična, ti ljudi nemaju dušu pa ni ne mogu tužiti zbog duševnih boli. Neka rađe objasne zbog čega nijedna od "preventivno" uspavanih životinja nije imala bjesnoću i zašto su pokušali potajno spaliti tijela životinja - upravo zato da se ne bi analizom otkrilo da životinje uopće nisu bile zaražene. Zašto su upadali u stanove vlasnika posvojenih životinja i ubijali njihove ZDRAVE ljubimce!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije