Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme u Zagrebu

Tuča u Španskom, grmljavina na Martinovki: "Bilo je strašno, mislili smo da je novi potres"

Nevrijeme praćeno tučom poharalo Zagvozd
Ivo Čagalj/ilustracija
03.04.2021.
u 14:58

Kratkotrajno nevrijeme pogodilo je Zagreb, a tuča i jaka grmljavina uznemirili su stanovnike u Španskom i na Martinovki

Prevrtljivi travanj na veliku je subotu većem dijelu Hrvatske donio nestabilno vrijeme. Temperature su u odnosu na jučer znatno pale, a Zagreb je u ranim popodnevnim satima pogodilo i kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme. U Španskom je padala jaka tuča koju je zabilježio naš fotoreporter. 

Ledeni komadi bili su veličine šećerne kocke i na mnogim mjestima u kvartu zabijelili su automobile, no za sad nema vijesti o štetama koje su nevrijeme i tuča prouzrokovali. Stanovnike Martinovke pak uplašila je jaka grmljavina koja im je oko 14 sati zatresla prozore. 

-Čulo se poput eksplozije. Grom je udario, čini mi se u poslovnu zgradu u mojoj blizini i sve se zatreslo. Tutnjava je trajala nekoliko sekundi. Svi smo se pogledali, osjećali smo kao da je novi potres. Srećom, sve je brzo prestalo, a uskoro se opet pojavilo sunce - kazao je Siniša, stanovnik zgrade u Koranskoj ulici. 

Nevrijeme se smirilo oko 14.30 sati, a nad Zagrebom je zasjalo sunce koje bi, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, trebalo sjati nad metropolom i ostatak dana. Vjetar će biti uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 14 °C.

Sutra, prema trenutnoj prognozi neće biti kiše, već kratkotrajne naoblake, uz najvišu dnevnu temperaturu od 12 stupnjeva Celzijusa, a hladnoća će nekima pokvariti uskršnje aktivnosti na otvorenom. 

Za primorje je izdano žuto i narančasto upozorenje zbog udara bure i juga. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana udari juga su mjestimice 35-40 čvorova. Na sjevernom i dijelu srednjeg, zatim postupno i na preostalom dijelu Jadrana, očekuju se i udari bure 35-55, u Velebitskom kanalu do 65 čvorova, a na nekim mjestima i nevere. 

Komentara 6

PA
Paket
15:38 03.04.2021.

Čekaj, grmilo je?!??! Užas

GA
Galapa
16:20 03.04.2021.

Moram ići pogledati na EMSC kolko je Richtera bila tuča

ME
medvedgrad
16:46 03.04.2021.

Tko se tukao u Spanskom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije