Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći proizvodi

Trg bana Jelačića na jedan je dan postao - tržnica

Dani hrvatskih tržnica
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
26.09.2014.
u 18:30

Više od 60 izvođača iz cijele Hrvatske građanima je predstavilo svoje proizvode po promotivnim cijenama

Domaći proizvodi iz cijele Hrvatske prodavali su se na Trgu bana Jelačića koji se na jedan dan pretvorio u tržnicu. Više od 60 izlagača predstavilo se danas građanima u sklopu 3. Dana hrvatskih tržnica čiji je cilj očuvati tradiciju i promotivnim cijenama potaknuti građane da kupuju domaće.

– Inače proizvode prodajemo na tržnici u Puli, a ovakve su nam manifestacije odlična prilika da se približimo kupcima iz drugih dijelova Hrvatske – kaže Ljubica Franjul koja je s obitelji čak iz Istre došla u Zagreb prezentirati svoje proizvode. Pod nazivom Supetrarski gušti obitelj Franjul prodaje domaće suhomesnate proizvode sa svog OPG-a među kojima se su pršuti, ali i kobasa s tartufima za koju kažu da je poseban specijalitet.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Domaće sireve prodaje pak Romina Zdravec čija obitelj na OPG-u u blizini Dugog sela ima vlastitu siranu.

– Sve samostalno radimo - od polja do stola – opisuje mlada prodavačica koja prodaje kravlje sireve u raznim kombinacijama poput dimljenih, kuhanih te za začinima i sjemenkama.

Komentara 1

SA
samoborka
22:23 26.09.2014.

Sto vise takvih dobro organiziranih manifestacija i prezentacija domace, prirodne hrane! Hrvatska je mala zemlja s dugom poljoprivrednom tradicijom te zemlja kvalitetnih domacih proizvoda. Mi ne ne smijemo a i ne mozemo konkurirati kolicinom (kao sto rade npr Poljaci..jeftina proizvodnja hrane niske kvalitete), mi moramo proizvoditi kvalitetno i na taj nacin postati prepoznatljivi na europskom trzistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije