Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad preko Holdinga od Vojnovićeva Geoprojekta kupio stan za mjesni odbor

Trnje: Samouprava plaća 6,2 milijuna kuna za 200 kvadrata

Holding
Antonio Bronić/Pixell
04.11.2009.
u 00:05

Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić kazao je da su sve prostore za mjesne odbore kupili na istom principu jer je takva odluka Grada.

Prostor za Mjesni odbor “Marin Držić” u Krugama 9 na Trnju Zagrepčane će koštati dvostruko više od tržišne cijene te nekretnine. Svota je narasla preko “otkupnog najma” koji Vijeće gradske četvrti Trnje plaća Zagrebačkom holdingu preko kojega je obavljena kupoprodaja.

IGH povlašten, Grad nije!

Holding je Geoprojektu investitora Branka Vojnovića, čija je Zagrebgradnja gradila stanove u kojima je zatrovana voda u Vrbanima III., platio 392.160 eura (gotovo tri milijuna kuna) za 196 četvornih metara neuređenog prostora. Četvorni metar koštao je 2000 eura. Još 88 tisuća eura (643.840 kuna) platio je Zagrebgradnji za uređenje tog prostora.

Računica pokazuje da je prostor u konačnici koštao 3,5 milijuna kuna, odnosno 2450 eura po kvadratu, a Geoprojekt je stanove u istoj zgradi prodavao po cijeni od 2250 eura za kvadrat.

Još bi se nesklad mogao oprostiti kad u ugovoru koji je Grad potpisao s Holdingom ne bi stajalo da će Vijeće četvrti Trnje do 2012. godine plaćati 1,570.188 kuna najma, a onda će Holding taj prostor Gradu prepustiti u vlasništvo za jednu kunu.

– Vijeće će taj prostor platiti više od šest milijuna kuna, a čak mu neće biti ni vlasnik. Naše vijeće ima budžet nešto manji od 12 milijuna kuna, ovo će nam biti opterećenje u iduće četiri godine. Još nemamo riješen prostor za mjesne odbore Cvjetnica i Miramare, a računali smo da bi nas sva tri prostora za mjesne odbore koštala kao ovaj jedan – kaže Lino Matuka, vijećnik s liste Josipa Kregara. Da je prostor preskup, smatra i Ivan Bare (SDP), predsjednik Vijeća.

– I nas je cijena iznenadila. Viša je nego tržišna. Činilo nam se pretjerano, ali Grad je tako odlučio – kazao je Bare koji je u Vijeću glasovao za odluku bez obzira na osobno neslaganje.

Nejasno je zašto je Grad opteretio budžet Vijeća koje većinu svog skromnog novca troši na male komunalne akcije. Zašto nije stisnuo zube i namaknuo tri milijuna kuna iz proračuna ili sklopio bolji ugovor s Holdingom čiji je vlasnik i čije je glavno tijelo Skupština koju čini gradonačelnik Milan Bandić?

Zašto Holding ne bi pogodovao svom vlasniku kada može ići na ruku IGH-u koji mu još, ni nakon godinu dana, nije platio 41 milijun eura za zemljište Zagrepčanke, a naplaćuje mu dvostruko manje kamate od bankovnih?

Čekaju novu gradnju

Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić kazao je da su sve prostore za mjesne odbore kupili na istom principu jer je takva odluka Grada.

– Neki su još u iznajmljenim prostorima jer ne možemo naći adekvatne za kupnju. Tako smo smjestili i Miramare i Cvjetnicu. Čekamo da se nešto novo izgradi da bismo to mogli otkupiti – kazao je Nevistić.

Ključne riječi

Komentara 3

RA
rackizel
08:06 04.11.2009.

Citat:– I nas je cijena iznenadila. Viša je nego tržišna. Činilo nam se pretjerano, ali Grad je tako odlučio – kazao je Bare koji je u Vijeću glasovao za odluku bez obzira na osobno neslaganje. Kraj citata. Nije li to budala? Bio je protiv? Zašto je onda dao glas za? Time je pobio izjavu o vlastitom neslaganju i o tome da je grad odlučio. Ne, politički nepismenjače, nije grad odlučio već ti osobno podržavajući jedno, a pričajući drugo. Tako rade lopovi. Nepismene i neuke uvjravaju da je dobro glasovati za, a onda lako pričati de se ne slažeš s tim. Stvarno bi trebalo uvesti u zakone da oni koji se žele baviti aktivnom politkom moraju ispuniti test IQ i to s više od 75 bodova, koliko ima ovaj.

JE
Jevgenij
06:37 04.11.2009.

Bandić je super! Jedva čekam da postane predsjednik!

HE
hellbani
06:53 04.11.2009.

da... :D , bandic je bas presuper :D , i ja cekam da postane predsjednik hahahha, da posvuda budu slicne situacije, te da sto brze svi u zemlji propadnu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije