Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANAC Antikviteti se ne prodaju jer su građani debljeg novčanika na skijanju

Trgovci noge griju novinama

11.01.2009.
u 22:58

Trgovce antikvitetima na Britanskom su trgu danas obilazili samo vjerni ljubitelji starina. Doduše, većina ih je samo razgledala i uzdisala za lijepim komadima jer su imućniji na skijanju. Promet je pao otkako nema ni slučajnih prolaznika koji su nedjeljom po špeceraj navraćali u obližnji Konzum.

Prodavačima na minus deset stupnjeva Celzijevih nisu puno pomogle ni krznene bunde i šubare ni po dvoje rukavice i čarape. Tek klošarske metode.

Za svijećnjak 500 kuna
– Imam debele čarape, a stopala sam još umotala u novine. Ispod nogu sam podmetnula stiropor. To su isprobani trikovi skitnica. Od svakoga treba uzeti najbolje ideje – smije se Zrinka Čaušević, koja je danas u ponudi imala srebrne svijećnjake i porculanske šalice za tursku kavu.

Svijećnjak iz razdoblja II. svjetskog rata stajao je petsto kuna, a dvije male šalice 120 kuna. Prodavali su se i šeširi i krznene kape, ali interesa za njih nije bilo previše. Umjesto da kupi, jedna je gospođa ponudila prodavačici šubaru i šešir. Prodavačica joj nije otkupila robu.

Dvostruka placovina
Trgovci antikvitetima još se nisu pomirili s povećanjem zakupnine za štandove. Godine 2007. Tržnice Zagreb, naime, povećale su zakupninu sa sto na 440 kuna na mjesec. Osim toga, svake nedjelje plaćaju i “placovinu” 40 kuna te 15 kuna za suncobran.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije