Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Skupštine

Neki bandićevci ne žele da se preimenuje Trg maršala Tita

Milan Bandić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.08.2017.
u 08:38

Mišljenja gradskih četvrti zatražio je gradonačelnik, ali ona za odluku zastupnika na sutrašnjoj sjednici Skupštine nisu obvezujuća

Maršala Tita predajmo historiografima, a trgu dajmo ime s kojim se može poistovjetiti svaki hrvatski čovjek – riječi su to kojima gradonačelnik Milan Bandić posljednji put, prije sutrašnje sjednice Skupštine na kojoj će se odlučivati o sudbini Josipa Broza u Zagrebu, poziva na preimenovanje trga kod HNK.

Vijećnici suzdržani

Iako se nagađalo kako će se još predomisliti o novom imenu trga, kad je među svoje redove iz SDP-a prošlog tjedna dobio Radenka Tomića, većina s partnerima HDZ-om i Neovisnima za Hrvatsku ipak će mu trebati, a želi li je zadržati, Tita će se morati riješiti. I dok je on toga svjestan pa kaže kako nas “naši trgovi i ulice ne smiju svađati, već moraju nositi imena ponajboljih hrvatskih sinova koje protok vremena nije okaljao”, u to nisu posve sigurni svi pripadnici njegove stranke. Na vijeću Gradske četvrti Trnje, jer je gradonačelnik mišljenje o trgu zatražio od svih dijelova Zagreba, tako je odlučeno da bi bilo bolje da Tito ostane.

Milan Bandić
1/17

– Odluka je takva jer dva od tri Bandićeva vijećnika nisu bila za promjenu imena – objasnili su u GČ Trnje.

Nisu se željeli izjasniti

Za naziv Trg Republike Hrvatske nije ni Donji grad, četvrt u kojoj se on nalazi, kao ni nadležni Mjesni odbor Mimara. Što se ostalih četvrti tiče, one su se uglavnom odlučile na to da mišljenje neće dati jer ono ni na koji način u sutrašnjoj odluci ne obvezuje skupštinske zastupnike.

Komentara 35

KA
Karloho
11:18 30.08.2017.

Jad i bijeda...Komunizam je najveće zlo na svijetu i opasna bolest,a od komunista i neokomunista jadniji su jedino njihove sluge,za koje se vidi da ih ne nedostaje u Zagrebu...

Avatar southman
southman
08:50 30.08.2017.

Teško se Zagreb odriče Tita.

Avatar liquidsky
liquidsky
12:48 30.08.2017.

Svima je jasno da je poglavito Bandić (a ne bandićevci) taj koji se zapravo ne želi odreći Titova (neki bi rekli Titina) imena koje taj trg nosi. Ali trgovačka politička pohlepa da se još neko vrijeme održi na vlasti i ima većinu Skupštine jača je od ljubavi prema svom idolu. Sve do ulaska Hasanbegovića u Bandićev hram (Skupštinu), Bandić je uspješno migoljio izbjegavajući uklanjanje imena svog maršala. Stigla su drukčija vremena i Bandićevo samoodržanje nadjačalo je njegovu crvenu ideologiju. BIt će slatko pratiti što je Bandić uz sve do sada u stanju načiniti ne bi li do konca ovog mandata imao kakav-takav utjecaj na zagrebačku politiku. Vidjet ćemo u kolikoj će mjeri njegova trgovačka sposobnost, glad za vlasti i kontrolom javnog novca opet nadjačati životne mu nazore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije