Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravo na grad i Zelena akcija

Traže uklanjanje konstrukcije na Cvjetnom: Bandiću su želje sumnjivih tajkuna važnije od želja građana

cvjetni
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
05.10.2016.
u 12:03

Udruge Pravo na grad i Zelena akcija zatražile su od odgovornih institucija u Gradu Zagrebu da uklone čeličnu konstrukciju podignutu na Cvjetnom trgu

Udruge Pravo na grad i Zelena akcija zatražile su od odgovornih institucija u Gradu Zagrebu da uklone čeličnu konstrukciju podignutu na Cvjetnom trgu unutar koje bi trebao niknuti još jedan ugostiteljski objekt u vlasništvu Hoto centra te ocijenile da je gradonačelnik Milan Bandić ponovno izigrao građane i zanemario javni interes.

– Masovni prosvjedi, blokade, građanska neposlušnost i deseci tisuća potpisa građana prije nekoliko godina nisu bili dovoljni gradonačelniku Bandiću da odustane od devastacije Cvjetnog trga – ističu udruge u priopćenju, dajući potporu  inicijativama koje se bore za neometano korištenje javnog prostora.

– Gradonačelnik je prekršio još jedno u nizu obećanja građanima, kada je prije dvije godine izjavio da se neće postavljati ugostiteljski objekti ispred najduže javne klupe u centru grada te je još jednom pokazao da su mu želje sumnjivih tajkuna neusporedivo važnije od želja građana – ocjenjuju u Pravu na grad i Zelenoj akciji.

 Riječ je, zaključuju, o bezobzirnoj komercijalizaciji javnog prostora u Zagrebu. Zbog poteza gradske uprave, gradu prijeti socijalna segregacija jer će gradske blagodati biti dostupne samo onima koji su za njih spremni i platiti, ističu te udruge. 

>>Građani protiv novih terasa na Cvjetnom trgu: "Zagreb Zagrepčanima", "Kad će prvi kat?", "Totalna prevara"

Komentara 16

DU
Deleted user
14:10 05.10.2016.

Čudim se na nisu makli spomenik Petru Preradoviću. Zar su Zavodu za zaštitu spomenika koji je dao dozvolu za tu nakaradu, sami Nadićevi uhljebi, kojima kulturne vrijednosti Zagreba ne predstavljaju ništa?

Avatar zirkus3
zirkus3
13:11 05.10.2016.

zar su ovi hljebi zavrsili "posao" na filozofskom???

MP
mp2909
14:01 05.10.2016.

bandić mići to ruglo ,jer ćemo te mi građani maknuti na izborima u petom mjesecu iduće godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije