Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'1postozagrad'

Traže od novog pročelnika da vrati pitku vodu na Manduševac

Manduševac, portal (1)
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
01.02.2019.
u 08:28

Platforma je iskoristila promjene u Zavodu za zaštitu spomenika

Profesor povijesti Stipe Tutiš novi je pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika. Zamijenio je najdugovječnijeg šefa nekog gradskog ureda, Silvija Novaka, kojemu je dosad bio pomoćnik za pokretna i nematerijalna kulturna dobra te zaštitu prirode.

Funkciju je preuzeo 15. siječnja, no samo privremeno, kako stoji u rješenju gradonačelnika Milana Bandića. Odnosno, dok Grad ne imenuje novog pročelnika izabranog na temelju javnog natječaja, a najdulje sljedećih šest mjeseci.

Tu su promjenu, pak, odlučili iskoristiti predstavnici platforme “1postozagrad”, koji danas idu na sastanak s novim pročelnikom, na kojemu će kao glavnu točku istaknuti “povratak stoljetne funkcije Manduševca kao mjesta s mogućnošću konzumacije besplatne pitke vode”. Inicijativa je, kažu, stopirana odlukom bivšeg pročelnika Novaka.

Nakon što su ga na jednom od sastanaka uspjeli uvjeriti da promijeni mišljenje, Novak je usmeno pristao da se na Manduševcu postave punktovi s pitkom vodom, ali pod uvjetom da u projektu sudjeluje jedini živući autor sadašnjeg rješenja, arhitekt Branko Silađin, koji je i sam podržao inicijativu. No, do radova nikad nije došlo.

– Čak i poznate gradske legende govore o Manduševcu kao mjestu gdje se voda pije. I Manda je ondje grabila vodu za piće – poručuju iz “1postozagrad”.

>> Bandićevi najotkačeniji videi

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:05 01.02.2019.

zakaj su nestale sve one pumpe po zagrebu??jel to bandić naredil?

HE
herojulice
16:34 01.02.2019.

Citiram: Odnosno, dok MB ne imenuje novog pročelnika izabranog na temelju rodbinskih veza, poznanstva, postotka ili kupovine glasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije