Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET Sindikat vozača i prometnika tvrdi da će se spojiti ZET i Zagrebparking

Tramvaje i pauke u tvrtku?

02.02.2009.
u 23:35

Najveći gubitaš Zagrebačkog holdinga ZET i nakon Robnih terminala, najprofitabilnija podružnica Zagrebparkinga, trebali bi se stopiti u jednu tvrtku. Tako tvrdi predsjednik sindikata prometnika i ZET-ovih vozača Vinko Škvorc, koji se danas predsjednici Skupštine Tatjani Holjevac žalio na lošu komunikaciju s poslodavcem.

Odbili sastanke
Ta bi ideja trebala oživjeti ovih dana, kaže Škvorc.
– Mi ne znamo točne informacije jer ne uspijevamo do njih doći. Nije tu Tolić kriv, on radi po direktivi gradonačelnika. Nikako ne možemo doznati kako poslujemo i kada ćemo nabaviti nove autobuse koji se najavljuju - kazao je Škvorc, za kojeg se u ZET-ovim krugovima priča da lobira za HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Jasena Mesića.

Molio je T. Holjevac da u Skupštini pokrene raspravu o pravima ZET-ovih radnika. Iako mu je to obećala, on je prilično skeptičan da će se išta mijenjati budući da se bliže izbori. Dodaje da bi njegov sindikat podržao spajanje ZET-a i Zagrebparkinga u istu tvrtku. Ne zato što bi se s dobiti od predviđenih 35 milijuna kuna Zagrebparkinga “pokrio” dio ZET-ova minusa od predviđenih 61 milijun kuna, nego zato što se bave sličnim poslovima.

Ivan Tolić, direktor ZET-a i član uprave Holdinga zadužen za promet, rekao je da o spajanju tih dviju tvrtki nema govora. Škvorcove izjave o lošoj komunikaciji nije želio komentirati.

– U ZET-u je šest sindikata, što nam otežava rad. Ja sam predložio da se sastajemo jednom mjesečno, no sindikati su to odbili – kazao je Tolić.

Novi busevi na ljeto
Novih 214 autobusa najavio je za lipanj ili srpanj. Ivo Čović, direktor uprave Holdinga, također je opovrgnuo spajanje dviju tvrtki. Napomenuo je samo da te dvije tvrtke povezuje Ivan Tolić jer je u upravi zadužen za promet.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije