Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POKEFALI SE'

Torjanac: Zna se kome se pogoduje, pravom gradonačelniku Zagreba Zlatku Hasanbegoviću

'03.02.2010., Zagreb - Marko Torjanac, osnivac i umjetnicki voditelj Planet Arta, Meduliceva 16.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
02.10.2017.
u 13:06

Marko Torjanac Dragi Prgometu je predbacio i što se ugurao ispred njega u redu ujutro kad su prijavljivali da su stigli na sjednicu

Mirno i staloženo nastavili su danas sjednicu Skupštine zastupnici, koji su u četvrtak od 26 točki dnevnog reda „odradili“ njih tek tri. Mirno i staloženo dok na dnevni red nije stigao prijedlog nestranačkog Marka Torjanca s liste Sandre Švaljek, koji je tražio da gradski parlament osudi paljenje glasila Srpskog narodnog vijeća Novosti. Prijedlog je, na kraju, povukao jer, kako je objasnio, Stranka rada i solidarnosti promijenila je u njemu ključne segmente te ga tako u potpunosti izmijenila.

-  U dokumentu više ne stoji ni tko je žrtva, ni tko je počinitelj, a ne spominje se ni sam čin – objasnio je Torjanac, kojem je, kaže, cilj bio da se sankcionira Autohtona stranka prava za paljenje lista u Gajevoj početkom rujna. Kako je objasnio, na Odboru za nacionalne manjine, kojeg je on član, prihvaćen je njegov prijedlog u izvornom obliku, a tik pred sjednicu Skupštine izmijenjen, što ga je natjeralo da se na današnjoj raspravi zastupnicima obrati nešto „čvršćim“ tonom.

- Vi ste licemjeri, a prijedlog novog zaključka je farsa. Zna se kome „365“ pogoduje, a to su Neovisni za Hrvatsku. Milan Bandić postao je Hasanbegovićeva marioneta,kojem svaka čast na moći koju je uspio uspostaviti s pet zastupnika. Gospodine Hasanbegović, vi ste gradonačelnik Zagreba – poručio je s govornice Marko Torjanac, pa izazvao buru reakcija zastupnika. Nenad Matić iz Bandićeva kluba zastupnika tražio je od predsjednika Skupštine Andrije Mikulića da Torjanca službeno opomene, dok je Milana Vuković Runjić rekla da nema potrebe da se od gradskog parlamenta radi kazalište. Javio se za riječ i HDZ-ov Drago Prgomet, kojeg je Torjanac ranije optužio da mu se gurnuo u redu kad su ujutro prijavljivali svoj dolazak na sjednicu.

- Neka nadzorne kamere pokažu što se dogodilo. Trebali bi se baviti važnijim pitanjima od ovog, a nije ovo ni prvi puta da sam vam nešto kriv – rekao je Prgomet, pa spomenuo i Torjančev blog na kojem ga je ovaj optužio da na sjednice odbora dolazi dvije minute ranije, samo kako bi dobio novac. Da bi se o njegovom djelovanju trebao bolje informirati, poručio mu je Prgomet.

- Čisto da znate, posao ovdje radim volonterski. I neću se ni za što ispričavati – rekao je Prgomet, a čitav klub okupljen oko Stranke rada i solidarnosti zaključio kako bi „oprosti“ trebao reći upravo Marko Torjanac. Vrijeđanju nema mjesta u Skupštini, rekla je Ana Stavljenić Rukavina, pa od riječi do riječi pročitala novi zaključak o osudi paljenja Novosti, koji, objasnila je, i dalje osuđuje čin u Gajevoj. Doduše, kako je i objasnio Torjanac, bez da u njemu piše tko je palio i što se palilo, a i s krivom adresom paljenja. 

Komentara 11

Avatar arhaika
arhaika
13:42 02.10.2017.

jos jedan ko fol progresivni.

GU
General_U
13:41 02.10.2017.

trojanac je kulturnjak pa b zna da taj performans dražena kelemineca nije za osudu...nagledao se on performera ala frljić ili labrović...pa nije mu smetalo njiho....sra...od performansa već se to dizalo na jedan izrazito visoki nivo kulture i slobode izričaja umjetnika ma daj jedi govedinu krkane!!!!

Avatar Right_sector
Right_sector
14:45 02.10.2017.

Torjanac se najeo ustajalog koljiva i žilave ovčetine sa jučerašnjeg ustoličenja blagosveštenog Vladike Nikodima, pa srbuje u skupštini grada Zagreba ne bi li je pretvorio u Narodnu 1928

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije