Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apelira

Tomislav Stojak: O sigurnosti vrtića i škola moraju odlučiti statičari

Zagreb: Tomislav Stojak održao konferenciju prije početka sjednice Skupštine
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
08.01.2021.
u 10:00

Hitan pregled i sanaciju štete na zgradi te evakuacijski i plan postupanja žele, kako smo već pisali, i roditelji klinaca iz potresom oštećenog dječjeg vrtića Bajka na Vrbanima III

U potresu koji je pogodio Petrinju 29. prosinca teško je stradao i objekt Područne škole Dragonožec, a roditelji tamošnjih učenika pokrenuli su peticiju kojom traže, umjesto obnove, izgradnju nove zgrade škole. Peticiju je dosad podržalo više od 900 ljudi, no nisu samo roditelji učenika ove škole zabrinuti zbog stanja škola i vrtića u koje njihova djeca odlaze.

Hitan pregled i sanaciju štete na zgradi te evakuacijski i plan postupanja žele, kako smo već pisali, i roditelji klinaca iz potresom oštećenog dječjeg vrtića Bajka na Vrbanima III, a frku je dignuo i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak, koji je jučer gradonačelniku Milanu Bandiću i gradskim službama postavio zastupničko pitanje kojim traži da ga žurno izvijeste o stanju i sigurnosti dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova u Zagrebu, kao i sportskih objekata. Posebno ga, ističe, zanima jesu li svi objekti statički pregledani.

– Procjena sigurnosti objekata ne može i ne smije ovisiti o odokativnoj procjeni ravnatelja škola ili nekih drugih zaposlenika škola ili vrtića, već isključivo ovlaštenih stručnih osoba – kazao je Stojak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije