Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Točka na Skupštini

Tomislav Stojak: Bandić novim zaduženjem od 350 milijuna kuna politikanski kalkulira

Zagreb: Gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS) održao je konferenciju za medije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Hana Ivković
03.06.2020.
u 13:32

Rekao je da je prije više od dva mjeseca od gradonačelnika tražio da se kreditno zaduženje od 350 milijuna kuna stavi isključivo u funkciju obnove Zagreba, stanova i kuća, škola, kazališta, vrtića, muzeja, spomenika kulture, komunalne infrastrukture.

Unatoč tome što gradonačelnik Milan Bandić konačno predlaže rebalans proračuna, 114 milijuna kuna, koliko će se ovim rebalansom u prvu ruku osigurati za saniranje posljedica od potresa, "kap u moru" golemih potreba koje postoje u Zagrebu za obnovom. Osim toga, rebalans kasni najmanje mjesec i pol dana s obzirom na potres koji je 22. ožujka pogodio Zagreb. Rekao je to danas HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak, koji je usput prozvao Bandića da i dalje kalkulira s novim zaduženjem od 350 milijuna kuna radi "sitnih politikantskih" interesa na štetu građana.

Rekao je da je prije više od dva mjeseca od gradonačelnika tražio da se kreditno zaduženje od 350 milijuna kuna stavi isključivo u funkciju obnove Zagreba, stanova i kuća, škola, kazališta, vrtića, muzeja, spomenika kulture, komunalne infrastrukture. Istaknuo je da se to zaduženje mjesecima odgađa, nakon što se trebalo realizirati 11. svibnja, prolongirano je do 12. lipnja, pa zatim još dodatnih sedam dana, do 19. lipnja. 

- To znači da ni na ovoj sjednici Skupštine zastupnici neće dobiti točno razrađen plan što će se sve s tim novcem obnoviti i što će sve biti obuhvaćeno tim velikim kreditnim zaduženjem. To je neodgovorno i bezobrazno, gradonačelnik opet kalkulantski špekulira s obnovom grada radi svojih sitnih politikanskih interesa i opet sve odgađa iz njemu znanih razloga, a sve na štetu građana - kazao je Stojak. 

Komentara 7

IV
ivanmaric666
18:21 04.06.2020.

hns prosipa pamet, ljudima su servirali razdjelnike i slične beskorisne gluparije koje mi zagrepčani skupo plaćamo,Zašto hns nikad ne ponudi neki kvalitetan prijedlog za nešto ili nedaj bože kakvo rješenje problema?Samo kritizirajzu a nude ništa.

IV
Ivona24
18:33 04.06.2020.

Najlakse se zaliti.

KM
kmartina
18:33 04.06.2020.

joj taj Stojak stalno nešto laprda, a ništa konkretno da kaže ili predloži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije