Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove smjene

Tomašević razriješio najmlađeg Bandićeva pročelnika. Ali radi isti posao kao i prije...

Gradonačelnik Tomašević obišao početak radova na Domovinskom mostu
Matija Habljak/PIXSELL
17.09.2021.
u 12:40

Dinko Bilić više ne vodi "megaured" za graditeljstvo i promet. Bar ne formalno.

Postao je poznat kao najmlađi Bandićev pročelnikDinko Bilić resor graditeljstva, prostornog uređenja i izgradnje grada preuzeo je 2013., sa svoje 33 godine. No i prije toga bio je zamjenik Davora Jelavića, kojem se sad sudi u aferi Nadstrešnice. Kao zamjenik bio je zadužen za financijski dio poslovanja najvećeg gradskog ureda, kolokvijalno prozvanog "megauredom".

Po zanimanju je doktor ekonomije, a u samu Gradsku upravu došao je još 2008. dobivši posao u istom uredu. Dolaskom na vlast Tomislava Tomaševića, Bilić postaje jedan od rijetkih pročelnika koji je s novom upravom brzo uspostavio zajednički jezik. Ipak, od 12. rujna više ne obavlja funkciju pročelnika. Barem ne formalno.

Nakon isteka mandata imenovan je pomoćnikom pročelnika istog ureda, a onda je Tomašević 13. rujna donio rješenje da Bilić privremeno obavlja poslove i zadatke pročelnika do imenovanja pročelnika/pročelnice na temelju javnog natječaja, a najdulje šest mjeseci.

– Privremeno obavljanje poslova i zadataka pročelnika/pročelnice prestaje danom imenovanja pročelnika/pročelnice Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, odnosno najkasnije 13. ožujka 2022., ovisno o tome koja od navedenih okolnosti nastupi ranije – piše u rješenju.

>>> Pogledajte: Pao dogovor o prekovremenima: Vlada liječnicima i sestrama vraća milijardu kuna

Komentara 30

DU
Deleted user
14:10 17.09.2021.

Gospon Tomačević, pročešljajte sektor PROMETNOG REDARSTVA tamo ćete naći što tražite: NEPOTIZAM!

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
13:55 17.09.2021.

Po podružnicama ima brdo uhljebljenih bivših sdepeovaca i Banditičevih kumova. Neki se spremaju pobjeći, dokumentacija se iznosi iz podružnica u privatnim osobnim automobilima. Dolazi li kraj poznatom bandićevom kumu po naslovnicama punim falsificiranja diplome te pokušaja zapošljavanja supruge u direkcijuu Holdinga..Google sve pamti samo treba potražiti... Da li je sdpej spreman na to. Senf nikako razbucati takve lopove već isključivo one koji su mu ideološki strani. Jadno

ST
stefj
13:28 17.09.2021.

Već sam mislio da danas nećemo dobiti porciju Tomaševića, nego da ćemo opet gledati blamaže Bosanca i sličnih... No, eto, mediji ne mogu bez njega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije