Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istok protiv nove vlasti

Novi šok za Tomaševića: već druga četvrt danas okrenula leđa platformi Možemo!

Stjepan Kezerić
Slavko Midzor/PIXSELL
07.07.2021.
u 15:17

Već neko vrijeme znalo se da će situacija u Sesvetama biti "zeznuta" jer niti jedna stranka nema dovoljno mandata da složi većinu

Nakon Donje Dubrave, a prije mjesec dana i Gornje Dubrave, platforma aktualnog gradonačelnika izgubila je i najveću gradsku četvrt u Zagrebu - Sesvete. Iako Možemo! i ondje ima najviše mandata, pet, Vijeće četvrti se, naime, danas konstituiralo s većinom koju čini koalicija četiri stranke: Stranke rada i solidarnosti (4), Mosta (3), Domovinskog pokreta (2) te liste Vesne Škare Ožbolt (1). S deset od 19 vijećnika tako sad imaju većinu, a s druge strane "stoje" im Možemo (5), SDP (1) te, iznenađujuće, HDZ (3). 

- Jednostavno se nismo našli na istoj valnoj duljini - kratko je objasnio Stjepan Kezerić, novo-stari predsjednik Vijeća, koji dolazi iz redova stranke pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Podsjetimo, već neko vrijeme znalo se da će situacija u Sesvetama biti "zeznuta" jer niti jedna stranka nema dovoljno mandata da složi većinu, a na prošloj konstituirajućoj sjednici nitko nije ponudio svoj prijedlog za predsjednika četvrti. Tek u pauzi, Most je preporučio svoju kandidatkinju Ivanu Vladimiru Petric, no ona nije dobila dovoljan broj glasova. 

 

>> VEČERNJI TV Petek: Tomašević je prekršio predizborno obećanje, očekivao sam da će smijeniti sve pročelnike

Komentara 34

IS
IstjerivačKomunista
15:45 07.07.2021.

Ljudi ne vole zlo .Ne možete u Dubravi,niste ni prije

DO
Domumom
16:35 07.07.2021.

Nek smo konačno dočekali svjetonazorsku crvenu koaliciju, muzemo, skh, adz, jedino fali crni milokrad da su svi drugovi na okupu.

MA
malitrn
17:01 07.07.2021.

Zar postoji veći uhljeb od tomaševića ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije