Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKRIŽJA TREŠNJEVKE

"To je nepodnošljivo! U pet dana tri prometne nesreće"

nesreće
Foto: Arhiva VL
1/4
14.05.2014.
u 09:34

Vitezovićeva i Baštijanova te Mandićeva i Vitezovićeva crne su točke za koje stanovnici već dvije godine traže od Grada da ih riješi dok netko ne pogine

Tri prometne nesreće u pet dana na križanju Baštijanove i Vitezovićeve ulice u naselju Pongračevo na Trešnjevci, koje su se dogodile prošli vikend, kap su koja je prelila čašu tamošnjih stanovnika. Nakon dvije godine pokušaja stanovnika, okupljenih i u građansku inicijativu, da urede promet u svom kvartu, rješavanje tih crnih prometnih križanja ne miče se s mrtve točke.
– To je nepodnošljivo. U prosjeku se tjedno dogode dvije prometne nesreće na istim lokacijama i koliko god smo komunicirali s Gradom, nikakvih pomaka nije bilo. Postoji nekoliko prometnih studija kako da se riješe problemi, no Grad ne djeluje – ogorčeno govori Božo Krešić, pokretač inicijative.

Grad je nedavno na raskrižju postavio prometne stupiće, no stanovnici tvrde da oni samo otežavaju prohodnost nogostupom. Rješenje vide u konzolnim semaforima.
– Policija mi je potvrdila da su napravili prometnu studiju koja uključuje postavljanje konzolnih semafora i da se čeka dopuštenje  Grada za njihovo postavljanje. Postoji i studija Prometisa za cijelu četvrt temeljem koje ćemo u 2015. godini urediti MO Nikole Tesle. Gradska četvrt iz svoga proračuna ne može financirati više od toga – rekao je Ivan Butorac, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka - sjever. U građanskoj inicijativi svjesni su ograničenja budžeta četvrti pa  apeliraju na Grad. Smeta im što već dvije godine, iako imaju prijedloge rješenja, potporu zajednice i lokalnih institucija, Grad  ignorira njihove zahtjeve, dok se broj nesreća iz tjedna u tjedan povećava.

>>U Pongračevu četiri prometne nesreće 
zbog rupa na cestama

Komentara 5

DU
Deleted user
10:21 14.05.2014.

To što se događa na ulicama na Trešnjevci rezultat je većinom divlje vožnje stanovnika Trešnjevke. Ali ono što se svaki dan događa na rotoru u Remetincu rezultat je "vožnje" cijel Hrvatske. pa nikome ništa. Na red ćemo doći, po 77 put obećano, tek poslije 2016.

TP
Tihomir Prdež
12:50 14.05.2014.

bar novca za stupiće uvijek ima, je'l tako Miki?

LA
Latz
13:54 14.05.2014.

Ma koga briga za infrastrukturne projekte, ajmo još RUŽNIH (jer meni ono kod NSB-a izgleda u potpunosti bezveze) i preplaćenih fontana ... poslije ćemo, vrtiće i sređivat ceste.... a neki plješću kao i prije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije