Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT NA SKUPŠTINI

Tko su zastupnici koji su podržali proračun: Neočekivani rasplet spasio Bandića

Ilija Ćorić, Jozo Milićević i Miroslav Polovanec
Foto: Gradska skupština
13.12.2018.
u 13:55

Ilija Ćorić glavni je tajnik HSS-a, čiji je predsjednik Krešo Beljak nedavno Bandića nazvao hodajućim političkim mrtvacem

Zagrebački proračun danas je ipak prošao u Gradskoj skupštini nakon što su ga neočekivano podržala još trojica zastupnika – Ilija Ćorić, Jozo Milićević i Miroslav Polovanec. Proračun je tako usvojen "tijesno", s 26 glasova za i 24 protiv, bez suzdržanih.

Ilija Ćorić glavni je tajnik HSS-a, čiji je predsjednik Krešo Beljak nedavno Bandića nazvao hodajućim političkim mrtvacem. HSS je u Amsterdamskoj koaliciji s GLAS-om Anke Mrak Taritaš, također žestokom kritičarkom gradonačelnika Milana Bandića

Kako Večernji neslužbeno doznaje, Ćorić će zbog glasanja u Skupštini biti suspendiran u stranci.

Ilija Ćorić, Jozo Milićević i Miroslav Polovanec
1/12

Kritike zbog poteza dobio je i od SDP-ova šefa Davora Bernardića koji je rekao da za sve treba pitati Krešu Beljaka, HSS i Amsterdamsku koaliciju.

Ćorić je rođen 1963. u Šarengradu, po zanimanju je inženjer grafičke tehnologije, a između ostalog je član Odbora za izbor i imenovanja u Skupštini.

Jozo Milićević u Skupštinu je došao na nezavisnoj listi Sandre Švaljek, koja je nekad bila Bandićeva zamjenica te je obnašala gradonačelnike dužnosti dok je Bandić bio u pritvoru. Njihovi su se odnosi u međuvremenu pogoršali.

Milićević je umirovljeni general-bojnik, pripadnik ratne generacije zapovjednika 1. gardijske brigade HV-a. Rođen je 1965. u Čitluku i magistar je društvenih znanosti na polju ekonomije. Član je Odbora za branitelje te Odbora za sigurnost i prevenciju urbanih rizika.

Miroslav Polovanec član je HSLS-a, rođen je 1972. godine u Zagrebu i po zanimanju je građevinski tehničar visokogradnje. Predsjednik je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo te član Odbora za mladež. Inače se bavi poljoprivredom, između ostalog i vinarstvom, te ima OPG Miroslav Polovanec sa sjedištem u Đurđekovcu.

Šef HSLS-a Darinko Kosor također je bio kritičan prema Bandiću te je u listopadu poručio da će HSLS napustiti koaliciju ako Bandić uđe u Vladu.

Pogledajte susret Milana Bandića i gradonačelnika Jagodine:

Komentara 156

MG
milerazbojnik@gmail.com
16:01 13.12.2018.

ma gade mi se svi a pogotovo ovaj kako li veli čisti zagrebčanec moš si mislit koji vrijeđa ljude kud smo došli s političarima vidi se iz priloženog i ja sam pravi rođeni nzagrebčanec u medveščaku ali još i starijiji nego li taj smrad i nikad mi nije palo na pamet takva sranja reči za nekog drugog ako li nije iz zagreba i u njemu rođen slago se ili ne s bandičem i s drugom ruljom njegovih pajdaša što misli kkkkk da če sad biti pametniji i dobit simpatije ostalih zagrebčana moš si mislit fuuujjjjjj hrpa nepoštenjaka mez imalo morala časti i poštenja to još jedino izgleda stanuje kd malih običnih ljudi

DU
Deleted user
14:05 13.12.2018.

To su prodane duše koje bi Srbima, Talijanima, Mađarima... bez problema poklonili dio RH za manji iznos od judinih škuda. Dokle više prodavanja i uništavanja vlastite nacije.

LE
LeandroZG
14:03 13.12.2018.

prste od cestitosti, postenja i inteligencije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije