Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tko su ti stanari s čijih prozora lete opušci točno u dječja kolica ispod zgrade

knežija
Robert Anić/PIXSELL
11.03.2017. u 09:52

Nije prvi put da čujemo da nekima balkon ili prozor služe kao otvor kroz koji bacaju svakojako smeće

Uživate u šetnji. Opušteni.

I razmišljate o sutrašnjem ručku. Kad odjednom, s neba, u kolica vašeg djeteta padne opušak. U takvoj se situaciji našla jedna naša sugrađanka koja se ovih dana prošetala jednim zagrebačkim kvartom. Majka je, na sreću, brzo reagirala pa je stradala samo jednogodišnjakova jakna. Mogli su proći i puno gore.

Nije prvi put da čujemo da nekima balkon ili prozor služe kao otvor kroz koji bacaju svakojako smeće. Na Knežiji se stanari moraju sklanjati kad prolaze ispod visokog nebodera uz Selsku cestu. S visine im dolete papirići od bombona, kutije od pizza, limenke, maramice, odgrisci jabuka, kosti, higijenski ulošci i tamponi, pa čak i svinjske glave. Prije nego što se niz zgradu sjurila svinjska glava, morali su stanari ponovno prati čisto bijelo rublje jer se na njemu, dok se sušilo, našao sadržaj koji je bačen iz lonca. Na Savici, u Sigetu, na Malešnici, u Travnom i Gajnicama stanovnici pak nailaze i na prezervative, štapiće za uši, ali i dječje pelene. Iskorištene, naravno. A oni koji to trpe o tome šute. Jer – ne žele se javno zamjeriti susjedima. Ali onda skrivećke zovu komunalne redare, pa onda ovi vraćaju tako da nazovu “pauka”. U jednoj zgradi ovaj su problem riješili na kreativan način. Kako ide priča, jedan je susjed odlučio uložiti malo truda i pokupiti sav otpad oko zgrade i ostavio ga je “bacaču” pred ulaznim vratima. Nitko nije znao tko je to učinio. No smeće bačeno kroz prozor ponovno se našlo pred stanom “bacača”.

I tako još nekoliko puta. Rezultat – “bacač” je prestao bacati smeće kroz prozor. Nije Zagreb jedini grad u kojem se takvi slučajevi javljaju. Ima toga i u Rijeci, Splitu, Osijeku, ali i susjednim zemljama. A što je tek s onima koji žive pokraj susjeda koji je opsjednut prikupljanjem smeća. I koji uz taj smrad žive. Nagledali smo se takvih slučajeva mi novinari koji pratimo gradske priče, a ponekad je netko i završio u takvom stanu.

U svakom slučaju, nije ugodno ni jedno ni drugo.

Komentara 7

SZ
slaven zadravec
10:51 11.03.2017.

Da, i tko su ti stanari koji parkiraju na zelenim površinama, ne čiste za svojim psima, odlažu stare stvari u zajedničkim hodnicima, zatvaraju balkone, puše u liftovima, postavljaju klima uređaje na fasade? Nažalost, odgovor glasi - mi smo ti stanari. Prema kulturi stanovanja puno bliže nekakvom balkanskom prosjeku nego susjednoj Sloveniji.

DE
dedač
08:48 12.03.2017.

Tako je bilo 50-tih godina kada su partizani zauzeli (oteli) židovske stanove po Zagrebu, pa su u kadama za kupanje kiselili kupus tako da je, naprimjer cijela ilica smrdila po kiselom kupusu. Kada je tito za vrijeme jednog od posjetaa pitao rankovića kakav je to smrad i kada mu je ovaj rekao, tito je odmah naredio osnivanje poljo zadruga gdje je partija mogla džabe kiseliti kupus.

DU
Deleted user
10:35 11.03.2017.

Idite pogledatu Šercerovu, par kuća prije šume s desne strane što čovjek radi susjedima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije