Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELESAJAM Razgrabljene dječja odjeća i oprema na Rodinoj rasprodaji

Tisuću roditelja iz ovog reda uštedjelo stotine tisuća kuna

09.03.2009.
u 00:25

Devet sati još nije ni otkucalo, a ispred Zagrebačkog velesajma u subotnje jutro skupilo se više od četiristo trudnica, majka i očeva. Do 13 sati tisuću ih je napunilo vrećice jeftinom robom s Rodine rasprodaje rabljene dječje odjeće i opreme.

Treger-haljine za 20 kn
Nepisano je pravilo već s prvim minutama otvaranja navaliti među naslagane vješalice i ponuđene artikle, jer samo sat kasnije teško da ćete pronaći kvalitetnu i na prvi pogled neiznošenu opremu.

A nudilo se svašta. Od plišanih igračaka, nosiljki, hranilica, kolica svih marki i oblika, do proljetne odjeće. Cijene u usporedbi s onim u trgovinama - prava sitnica. Tako su se točkaste haljinice za djevojčice od četvrtog mjeseca pa do treger-haljina za one od osam godina mogle pronaći za 20 - 50 kuna. Majice kratkih rukava s likovima Boba graditelja i ostalih crtanih junaka mogle su se kupiti za 20 kuna. No prava pomama nastala je za kolicima i autosjedalicama. Kako i ne bi kad na takvim stvarima roditelji mogu uštedjeti i do 800 kuna.

– Kupili smo kolica koja imaju i sjedalicu, torbu, kišobran i još se mogu prilagoditi u tri položaja. Platili smo ih 1000 kuna i prezadovoljni smo jer smo tako uštedjeli za ostalu opremu– rekli su budući roditelji Franjić, koji svoje drugo dijete očekuju u svibnju.

Traži se majica s Bobom
Mnoge su mame i tate u povoljnu kupnju poveli i svoje mališane, da odjeću isprobaju.

– Ma ne sviđa mi se ta lužna košulja. Kupi mi majicu s Bobom jer u vrtiću smo crtali Boba – vikao je petogodišnji Mario svojoj mami Marijani. Luciji, kojoj je tek šest mjeseci, nisu smetali buka i metež. Dok je mama birala novu joj obleku, mala je udobno zavaljena u nosiljku “ubila oko”. Sljedeća rasprodaja održat će se 30. svibnja na Velesajmu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije