Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forum struke

Tijekom studija vode i vlastite tvrtke

Forum struke
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
12.04.2014.
u 20:27

Pedeset izlagača na Forumu će se predstaviti budućim studentima koji tek trebaju odabrati za koji će se studij odlučiti

Pedeset izlagača drugog Foruma struke, u organizaciji Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Hrvatske, predstavilo se jučer srednjoškolcima koji su, u potrazi za studijem koji bi upisali, došli u KC Dražen Petrović.

- Svjesni smo trenutačnog problema u Hrvatskoj s nezaposlenošću, ali ovim smo Forumom željeli pokazati da nismo za odbaciti te da stvari možemo uzeti u svoje ruke - objasnio je Toni Ganjto, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, dok su njegovi kolege sami objašnjavali budućim studentima kakvo znanje mogu dobiti na pojedinim fakultetima. Međutim, ističu studenti, teorija ne vrijedi bez praktičnog dijela nastave.

- Od samog početka studija vodimo vlastite tvrtke koje moramo održati “na životu” sve tri godine, koliko traje naše obrazovanje - objasnila je Josipa Tafra s Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, dok su buduća radna terapeutkinja Ana Peštić te fizioterapeutkinja Dora Miketek sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu rekle kako je u praktičnom dijelu nastave najveće bogatstvo visokog školovanja jer tamo studenti s njihova fakulteta mogu vidjeti točno na koji način liječiti pacijenta. A upravo u prirodnim i tehničkim znanostima budućnost je Hrvatske, istaknuo je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

- Studentima bi se još za vrijeme fakulteta trebalo omogućiti da vrijeme provedu u nekoj tvrtki, a učenici bi trebali gledati da odaberu zanimanja koja su tražena, a manje ići prema svojim preferencijama - rekao je Mrsić.

Forum struke u Ciboni zatvara se 13. travnja u 16 sati.

>> Studenti: Lakše se upoznajemo s poslodavcima i stvaramo mrežu poznanstava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije