Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udžbenici

Teško je pratiti Grad Zagreb: U županiji knjige nisu besplatne

udžbenici
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
07.07.2013.
u 20:00

Roditelji osnovnoškolaca iz zagrebačkog prstena ponadali su se odluci sličnoj onoj zagrebačke Gradske skupštine.

Nakon što je na posljednjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine donesena odluka o financiranju udžbenika, roditelji koji žive u Zagrebačkoj županiji počeli su postavljati pitanja.

No, kako saznajemo, Županija svojim učenicima neće plaćati udžbenike.

– Županija nije osnivač svih škola. Četiri velika grada koja teritorijalno pripadaju vlasnici su svojih škola, tako da bismo stavili učenike u neravnopravan 
položaj – rekao je Vjeran Štublin, pročelnik za prosvjetu. Dodao je da se proračun Grada Zagreba ne može mjeriti sa županijskim.

Na prosvjetu Zagrebačke županije otpada 40 posto proračuna, odnosno od 290 mil. kuna, kolika mu je ukupna vrijednost, na prosvjetu odlazi 113 milijuna.

– Među ostalim, učenicima Zagrebačke županije plaćamo prijevoz – kazao je Štublin.

>>Niže cijene parkiranja za deset dana, ali i jeftinija legalizacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije