Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čuli se vriska i lom'

Teška nesreća na Trešnjevci: Automobilom pokosio nekoliko pješaka kod tramvajske stanice

Prometna nesreća na Trešnjevci
Foto: Čitatelj
1/13
03.04.2015.
u 14:00

Jedna je žena u kritičnom stanju i bez svijesti te se liječnici bore za njezin život u KBC-u Sestre milosrdnice

U teškoj nesreći koja se danas dogodila na zagrebačkoj Trešnjevci ozlijeđeno je, prema dosadašnjim informacijama, sedmero ljudi. Troje ih je prevezeno u KB Sveti Duh, dvoje u bolnicu u Vinogradskoj, a dvoje ih je završilo u Traumatološkoj bolnici. Jedna je žena u kritičnom stanju i bez svijesti te se liječnici bore za njezin život u KBC-u Sestre milosrdnice.

Kako doznajemo, jedna od sudionica nesreće, unatoč ozljedama, odbila je pomoć liječnika. S obzirom na to da živi blizu mjesta nesreće, odšetala se kući, međutim u stanu se ubrzo srušila te je i po nju došla Hitna pomoć. Dio ozlijeđenih su pješaci koji su stajali na stanici, a dio su prodavači sa štandova.

Nesreća se dogodila oko 13:30 sati kada je automobil s ceste sletio na pločnik i zelenu površinu, pokraj Konzuma kod tramvajske stanice na Trešnjevačkom placu. Automobil je pokupio i štandove s knjigama i odjećom.

Na terenu su bila četiri kola Hitne pomoći.

Kako su nam na terenu ispričali očevici, vozač ima oko 30 godina. Registarske oznake automobila koji je sudjelovao u nesreći su daruvarske, što daje naslutiti da je riječ o službenom vozilu. Vozača su nakon nesreće pronašli bez svijesti, a navodno ima šećernu bolest. Nije bilo tragova kočenja.

Taksist Damir Mandić, koji je s kolegama taksistima bio na taksi-stajalištu u blizini mjesta nesreće, ispričao je da su čuli, buku, vrisku i lom. Rekli su da su vidjeli kako automobil ulijeće te da su pomogli jednoj ženi kojoj je noga ostala zarobljena ispod štanda.

- Stajao sam na štandu sa stripovima i listao ih. Dok sam razgovarao s prodavačem, odjednom sam začuo škripu guma i kočnica. U sljedećem trenutku osjetio sam kako je nešto udarilo u mene s leđa i gurnulo me na pod. Nakon toga okrenuo sam se i vidio da pod autom leži žena. Prodavač mi je odmah priskočio upomoć, a ubrzo je stigla i hitna - ispričao je Damir Mežnarić (50) koji je iz nesreće izišao s ozlijeđenom nogom i polomljenim rebrima.

>> Hrvatski autobus prevrnuo se u Austriji: Pet osoba lakše ozlijeđeno

>> Sletjeli u odvodni kanal, vozač smrtno stradao

Foto: Čitatelj

Komentara 58

IS
Iszrian
14:23 03.04.2015.

OK, možda je čovjeku pozlilo, ali je ćinjenica da puno vozača (barem u Zagrebu) vozi pijano i/ili mahnito. Ljudi jure, ne obaziru se na crveno, idu u krivom smjeru, živčani su, užas.

MA
malaplava
14:08 03.04.2015.

možda je čovjeku pozlilo..

IV
Ivanveliki
14:47 03.04.2015.

jasno ko dan, pozlilo mu i vjerojatno pao u nesvjest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije