Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. rođendan dumovca

Tea je 12 godina u azilu, kavez joj je postao dom

dumovec
Marko Prpić/PIXSELL
23.01.2013.
u 17:00

Planiramo ove godine kroz razne akcije staviti naglasak na udomljavanje starijih pasa – poručuju iz skloništa

Tea je već 12 godina u kavezu. Svoje posljednje godine života htjela bi provesti u toplom domu. Križanka je terijera, smještena u skloništu za nezbrinute životinje Dumovec, na istoku Zagreba. Ni Lela baš nema sreće. Ova mješanka špica i labradora u azilu boravi već devet godina. I dok njihovi “prijatelji” gotovo svakodnevno dolaze i odlaze, ovaj razigrani dvojac još nije našao udomitelje koji će im pružiti neizmjernu ljubav.

Zašto? Volonteri to pripisuju nedostatku sreće, s obzirom na to da se iz azila najčešće udomljavaju štenci i mlađi psi.

– Tei se sad teško odvojiti od azila jer je taj kavez postao njezin dom. No, upravo nam je plan ove godine kroz razne akcije naglasak staviti na te starije pse – poručila je Tatjana Zajec, voditeljica azila Dumovec.

Sklonište slavi 13. godišnjicu te je još uvijek prenapučeno. Iako većini “stanara” ne smeta snijeg i hladnoća, svi su ipak željni topline i sigurnosti doma.

– Napredak se vidi. U 2012. godini udomljena su 673 psa, što je 12 posto više nego prethodne godine – kazala je voditeljica te istaknula kako bi ta brojka sigurno bila i veća da nije bilo incidenta u lipnju, kada je, zbog sumnje da su zaraženi virusom bjesnoće, eutanazirano 16 pasa.

Tragični slučaj ih je u Dumovcu unazadio, kaže Tatjana, a bjesnoća nikad nije pronađena. Zgroženi su time koliko su neki Zagrepčani neodgovorni, neosviješteni i bezosjećajni prema svojim psima, jer je taj četveronožni ljubimac vjeran je prijatelj za cijeli život.

>>Pretučeni lovni terijer uginuo, kujica i njezino štene opečeni

>>Nikolina Pišek u naručju je mazila malenu crnku Silvu

Komentara 6

Avatar karmacoma
karmacoma
20:02 23.01.2013.

Napokon je netko shvatio judeomasonsku podvalu i njihovo bogaćenje putem pseće hrane... Hvala ti Internete!

FR
Fritza
18:54 23.01.2013.

O Bože dragi, da imam mjesta i uvjete, uzela bih i deset pasa! A teško mi je kad vidim neke ljude koji putuju i u inozemstvo i izdvajaju tisuće eura da bi doma imali peseke s "papirima" i "pedigreom"! Zar su ovi psi manje vrijedni?! Manje željni ljubavi i pažnje nego oni s "papirima"?! Isuse, srce me boli...

DU
Deleted user
19:13 23.01.2013.

dosta s tim pesekima i kućnim ljubimcima! Tko gura to pomodarstvo? U zgradama ima više pasa nego stanara, po parkovima ne možeš proći od izmeta a veterinarskih ambulanti ima više nego dječjih vrtića. Glupaci da li ste pomislili da to guraju veliki koncerni koji proizvode pseću hranu od otpada iz mesne industrije? Ovo je preraslo u teror manjine nad većinom. Ne možeš s djetetom prošetati da ne hodaš kao po septičkoj jami koja se prosula...i tako cijeli Zagreb! Strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije