Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previranja

Taksisti nisu snizili cijene čime su se oglušili na odluku Skupštine?

taxi, taksi
Patrik Macek/PIXSELL
30.11.2010.
u 16:10

Svaki put kad je građanin sjeo u taksi bio je okraden jer taksisti i dalje naplaćuju iste cijene - rekao je Jurica Meić.

Vijećnik Jurica Meić rekao je da se odgađanjem odluke o autotaksi-prijevozu ostavlja monopol Radio taxija Zagreb. Gradonačelnik Bandić kazao je da je Ured za promet prekasno dobio mišljenje Ministarstva prometa i zato će ta odluka ići tek na iduću sjednicu.

- Svaki put kad je građanin sjeo u taksi bio je okraden jer taksisti i dalje naplaćuju iste cijene, a ne one koje su propisane odlukom - obrušio se Meić i dodao da je to dovoljan uvjet da taksisti ostanu bez licencije.

Na to je gradonačelnik Bandić pitao Juricu Meića očekuje li on sad od njega da ide po gradu i kažnjava zato taksiste. Usput rečeno, iako odluka o liberalizaciji autotaksi-tržišta nije još stupila na snagu, dio odluke o manjim cijenama taksi-usluga morala su se početi odmah primjenivati. Barem tako misle Meić i Šprem, dok u Uredu za promet smatraju drukčije i tvrde da je riječ o jednoj odluci te je za sve propise određen rok od dva i pol mjeseca.

- Da je bilo više razuma i sa strane gradske uprave i sa strane skupštine ta odluka bi već bila provedena - zaključio je Bandić.

Komentara 15

JA
jankoprekobrda
11:17 01.12.2010.

A sto radi TRZNA INSPEKCIJA??? Idemo akcija za popunu proracuna.

DU
Deleted user
16:23 30.11.2010.

A zar je stvarno netko nesto drugo ocekivao?

BA
baš
20:47 30.11.2010.

Jednostavno, uzet im licence.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije