Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez soljenki na stolu

Tako lako: Na Sljemenu 30-ak Zagrepčana zdravo jede i mršavi

Sljeme prekomjerna težina
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.03.2014.
u 13:11

U sklopu programa svako kretanje i svaka namirnica polaznika bit će pod kontrolom kako bi se naučili zdravom životu

Deset dana za preokret života. Na Sljemenu je ove nedjelje počeo program naziva “Deset dana do boljeg zdravlja – pokrenite se u ritmu zdravih koraka”, kojemu je cilj pomoći osobama s prekomjernom tjelesnom težinom.

Tridesetak onih koji su odlučili da im kilogrami više neće upravljati životom prijavili su se na strog režim koji je, u suradnji s Gradom Zagrebom, osmislila Udruga za prevenciju prekomjerne težine.

– Svako kretanje i svaka namirnica bit će pod našom kontrolom. Na stolovima u vrijeme ručka neće biti čak ni soljenki, a deset dana provest će se u vježbanju, ali i na radionicama na kojima će se moći učiti o zdravoj prehrani – objasnila je Sonja Njunjić iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine te dodala kako program nije osmišljen da se u deset dana izgubi znatan broj kilograma, već će se osobe pratiti idućih godinu dana i kontrolirat će se njihov napredak svakog mjeseca.

– Teško se krećem, imam dijabetes, bole me zglobovi i imam visok tlak. Mislim da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme. Genetska predispozicija mi je da budem malo jača, ali to nije razlog da se prepustim – objasnila je Renata Ciglenec, jedna od polaznica programa.

>>Zagrepčani jedu previše mesa i premalo povrća

Komentara 4

SC
schteff
15:16 25.03.2014.

možda bi trebali pješke ić na sljeme, svakih 2-3 dana i da vidiš promjene...

SZ
sandra.zg.12
13:48 25.03.2014.

Super im je tam.

Avatar dvorska.ludolina
dvorska.ludolina
13:51 25.03.2014.

pa s ovom luđakinjom koja mrzi debele ljude i veli za njih da su odurni ne bih ni u istu birtiju ušla a ne s njom provela 10 dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije