Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proizvodi sela

Svježe točeno mlijeko iz 'automata' osvaja Zagreb

12.12.2014., Zagreb -  Na Srednjacima pusten je u rad rad novi mljekomata OPG-a Barsic. Ivan Barsic, Darko Pavicevic i Stjepan Kozic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
13.12.2014.
u 13:15


Nakon Srednjaka mlijeko po 6 kuna za litru na još devet lokacija u gradu

Kako bi kupili svoju litru svježega domaćeg mlijeka, stanovnici Srednjaka jučer ujutro strpljivo su čekali i stajali u redu.

Naime, upravo se u njihovu kvartu, u Ulici braće Domany 6, otvorio prvi mljekomat mljekarsko-stočarske zadruge Proizvodi sela, čije se mlijeko na isti način već prodaje diljem Zagrebačke županije.

Pomoć Županije

– Idemo iz dućana, kupili smo sve što nam treba, ali mlijeko smo odlučili natočiti upravo ovdje. Čuli smo da je domaće i neprerađeno, a kako imam djecu, mislim da je to za njih posebno dobro – rekao je Marin Vlašić dodajući kako litra mlijeka s OPG-a obitelji Baršić, koje se prodaje po šest kuna za litru, uopće nije skupo. A to je bio i cilj mljekomata, objasnio je upravitelj zadruge Proizvodi sela Darko Pavičević istaknuvši kako se na mljekomatima, koji su već postavljeni na više mjesta u županiji, dnevno kupuje i do 400 litara mlijeka.

– U našoj zadruzi okupljeni su OPG-ovi čije mi proizvode zatim nudimo. Zadrugu smo osnovali upravo zato da možemo plasirati proizvode na tržište. Jednom mljekaru teško je svakodnevno prevaliti po stotinu kilometara kako bi dostavljao svoje mlijeko, a na ovaj način, kad oni proizvode, a mi stvaramo logistiku, sve je lakše – objasnio je Pavičević te dodao kako postavljanje mljekomata vrijednog 125.000 kuna sa 40 posto sredstava sufinancira Zagrebačka županija.

Radna mjesta

U Zagrebu će se postaviti deset mljekomata, na nekima će se prodavati i sirevi.

– Sljedećeg tjedna postavljamo jedan u Vlaškoj 74, a nakon toga slijede Dugave. Nadamo se da ćemo u tri mjeseca postaviti svih deset – rekao je Pavičević i dodao kako će se na održavanju mljekomata otvoriti pet novih radnih mjesta.

Komentara 8

TB
toni.barsic1309
07:59 16.12.2014.

Cijena je takva jer ne zele pljackati gradane Zagreba.Probajte to mlijeko i sve ce vam biti jasno.Sto se tice bakterija doticni nema blage veze.Naprijed seljaci.

GO
gotovinaa
14:56 13.12.2014.

Te mljekomate sam vidio po Beogradu prije godinu dana tako da nista novo. Tamo se zovu Moja kravica.

Avatar fijolica
fijolica
12:38 15.12.2014.

Neki su stvarno već toliko u crnilu da i u onom pozitivnom traže nešto negativno. A ako i ne nađu, izmisle već nešto, bez provjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije