Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gumball 3000

Svjetske zvijezde u skupim jurilicama stigle u Zagreb

gumball (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/15
30.05.2011.
u 15:46

Oktansko ludilo održava se već 12. godinu zaredom. Dvorište zagrebačkog muzeja Mimara u ovim trenucima vrijedi milijune eura

Dvorište zagrebačkog muzeja Mimara u ovim trenucima vrijedi milijune eura. Jedna od najpoznatijih i najglamuroznijih automobilskih utrka na svijetu, Gumball 3000, nakratko se zaustavila i u Zagrebu. Većina natjecatelja upravo je stigla i parkirala svoje limene ljubimce.

Zagreb je stajalište na putu do Beograda u kojem bogataši iz cijelog svijeta moraju biti večeras.
Na svome putu na koji su krenuli iz Londona skupljaju prekršajne kazne pa je tako britanski dvojac Paul Bedeord i Costas Mandylor u Francuskoj čak pet sati proveo u zatvoru zbog prebrze vožnje.

- Nosimo darove za djecu u bolnici u Beogradu, a za svaku kaznu koju dobijemo donirat ćemo novac za humanitarne svrhe. Ovo radimo iz zabave i avanture - kazao je glumac iz horor filma "Slagalica strave 4" Costas Mandylor čiji Mercedes vrijedi 550.000 eura.

Očekuje se i dolazak glumca Davida Hasselhoff te poznatog performera Jackassa. Sudionici će u Zagrebu biti do 16 sati kada će krenuti dalje za Beograd, a završetak utrke je u Istanbulu.

Na putu prema Bosporu bogati i slavni u Ferrarijima, Maseratijima, Lamborghinijima, Bugattijima i ostalim skupocjenim jurilicama već su prošli Pariz, Barcelonu, Monte Carlo, Milano, Veneciju, a nakon Zagreba slijede Beograd, Sofija i Istanbul.

– Drago nam je što su organizatori relija Gumball 3000 među europskim metropolama odabrali i Zagreb kao jednu od svojih postaja. Ovakvi događaji pridonose predstavljanju ne samo našega grada nego i Hrvatske kao zemlje koja postaje neizostavno mjesto na europskoj turističkoj karti – poručili su iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Gumball se održava već 12. godinu.

Ključne riječi

Komentara 10

ST
stripy
18:13 30.05.2011.

Kak ste vi meni super! A kad je to u podne? Danas za vikend ili sutra? Vidim ubili ste se napisat članak.

DH
dhl
19:00 30.05.2011.

Kojoj je to b***li palo na pamet da im dozvoli da se parkiraju ispred Mimare? To je hrpa obijesnih bogataša koja od dosade nema pametnijeg posla nego ide okolo izazivati nesreće ... i kod nas ih još dočekuju kao nešto pozitivno, možda prizanje našem turizmu? Ima dosta bijede na svijetu i svoj bi novac mogli pametnije potrošiti ...

DU
Deleted user
17:03 30.05.2011.

Da i...? Ajmo policija radar i udri ovim budalama dobre kazne. Treba drzavnom budzetu lova koje oni ocito imaju napretek. Po Europi vise ne smiju voziti, pa su dosli sada k nama da voze 300 km/h i vise po nasim autocestama. Kaj se ene tice, neka iznajme auto ceste na nekoliko sati za dobru lovu (recimo 1000 dolara po kilometru i satu) pa neka jure koliko hoce. Ovako su samo opasnost za normalan promet!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije