Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Originalan bunt

Svi šute i trpe, meni je dosta, oblijepiti auto trebalo bi nas više

boris žuvela
Marko Čubrilo/VLM
19.08.2010.
u 21:31

Za naljepnice koje je zalijepio na auto platio je 200 eura, no u cijenu je “uračunan” i strah majstora koji se bojao da ne bi imao kakvih problema

– Htio sam dignuti glas za pravdu pa mi je došla ideja da to napravim. Uvijek kada me vide, prolaznici vade mobitele i slikaju. Reakcije su većinom pozitivne – rekao nam je Boris Žuvela, koji je na jedinstveni način krenuo u borbu protiv korupcije, nalijepivši na svoj auto poruku: “Opljačkali ste i rasprodali moju domovinu, bando lopovska”.

Uvijek rado viđen

– Svi samo šute i trpe. Nije dobro uvijek šutjeti. Neki dobro žive, a velika većina hrvatskog naroda živi jako loše – objašnjava Žuvela, rođeni Korčulanin i dragovoljac Domovinskog rata, ranjenik i logoraš u Sremskoj Mitrovici.

– Očekivao sam da će prolaznici prepoznati da postoji neki Matija Gubec – i jesu. Kada prolazim, ljudi mi mašu i daju podršku. To mi puno znači. Mislim da sam dao pozitivan znak – zadovoljan je Žuvela. No, dodaje kako postoje i oni kojima je njegova poruka – trn u oku.

– Prije dva tjedna policija me zaustavila kod Avenue Malla. “Znate li da ovim natpisom vrijeđate ljude”, pitali su me. Međutim, ja sam ih upozorio kako ja nikoga nisam prozvao i da nisam učinio nikakav prekršaj, nakon toga su me i pustili – priča.

Očekuje promjene

– Ovo je jako mala gesta, no očito je da to ljudima godi – kaže Žuvela i dodaje kako nije bilo lako izraditi naljepnice jer je čovjek od kojeg ih je naručio bio u strahu da ne bi naišao na neke probleme.

– Platio sam mu 200 eura. Ali kako je on rekao – taj mi je novac uzeo za strah, no nije mi žao – dodao je.

Auto na kojem se nalaze poruke, upućene “onima koji se osjećaju prozvanima”, oblijepljen je sa svih strana te bi mu se, kaže, mogao pridružiti ubrzo još koji hrabri građanin.

Komentara 130

ST
stefau
13:51 20.08.2010.

Da ali mora dodati: \" Sramota da smo tako dugo cekali i podrzavali stranku koja je omogucila pljacku Hrvatske\" ============================================= 20.08.2010. u 13:43h modrulj je napisao/la: koji kralj ovaj Zuvela

MA
Mayhaelo
14:13 20.08.2010.

Ovo je jedina vijest ove godine koja me doista obradovala.

OB
-obrisani-
14:35 20.08.2010.

kazem,istetoviran,kupio novi auto,u krizi srednjih godina i ne zna kako da privuce paznju na sebe...smesan je,moze volu rep da iscupa a zivi od mirovine i muljanja sa strane....svaka cast i vecna slava svima koju su krvavili gace po rovovima,al za cije,bre,babe zdravlje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije