Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Čučerju

Svi su zbunjeni: Umjesto 300 asfaltirali su 50 metara ceste – i onda nestali

Mjesto Cucerje koje jos uvijek ima ulice bez kanalizacije i novog asfalta.
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
09.10.2020.
u 09:20

A kako je do svega ovoga došlo? Za asfaltiranje ulice radila su se, umjesto jednoga, dva odvojena troškovnika, objašnjava Stjepan Pintur, vijećnik u Mjesnom odboru Čučerje

Logika nalaže da se jednom započet posao mora i dovršiti, kažu stanovnici Ulice Marije Snježne u Čučerju, zato ama baš nikom od njih nije jasno zašto su djelatnici Zagrebačkih cesta asfaltirali samo 50 njezinih metara te zatim otišli i više se nikad nisu vratili.

– A trebalo bi asfaltirati nekih 300 metara. Ajde, to i ne bi bilo tako čudno, ali su krenuli iz sredine, a ne od početka ili kraja, i tu stali. U životu takvo nešto nisam vidio – govori stanovnik ulice Damir Strancarić objašnjavajući pritom kako se novome asfaltu i on i susjedi nadaju već dugi niz godina.

Propast će i novi dio

– Stari je propao zbog korozije uzrokovane oborinskim vodama koje izviru iz tla. Osim što je uništavala asfalt, zamrzavala se na tlu pa bi ulica postala klizalište. Zato smo jedva dočekali bagere. No zašto su otišli usred posla, zaista nitko ne kuži jer troškovnik je izrađen i dužni su dovršiti što su započeli – kaže Strancarić.

Loše stanje asfalta, dodaje susjed Nikola Buhin, dodatno pogoršavaju kamioni koji prolaze ulicom, a Stjepan Strancarić žali se pak na štetu na autima stanovnika zbog ceste koja je, ističe, očajna.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Amortizeri odlaze, stalno idemo na servise. Treba nešto pod hitno poduzeti jer ako se ne riješi sad cijela ulica, novi će asfalt do proljeća propasti i bit će kao da se ništa nije učinilo – upozorava.

A kako je do svega ovog došlo? Za asfaltiranje ulice radila su se, umjesto jednoga, dva odvojena troškovnika, objašnjava Stjepan Pintur, vijećnik u Mjesnom odboru Čučerje, pa su očigledno odradili samo dio koji je predviđen prvim. Je li uistinu tako, upitali smo i Zagrebačke ceste, ali odgovor nismo dobili.

– Iskreno, to je nebulozno. Mi smo još 2017. gledali što treba napraviti i tražili troškovnik za izvedbu cijele ulice, a ne samo jednog dijela. I nije mi jasno zašto su izrađena dva jer se nikad nije dogodilo da se asfaltira malo na jednoj, malo na drugoj strani, ili samo na dijelu ceste. A ovako ispada i da smo išli pogodovati nekome i asfaltirali mu pred kućom, a druge ostavili s derutnom cestom – zbunjen je situacijom i Pintur. No rasvjetljava je Damir Oniško, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, koji ističe kako je stvar u prioritetima.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Troškovnici su se radili po etapama i prvo se išlo na asfaltiranje dijela koji je u najgorem stanju, odnosno zahtijevalo je hitnu reakciju – kaže Oniško pa napominje kako nikad nije bilo govora da će se odmah sanirati cijela ulica.

Nema se za sve odjednom

– Radilo se sukladno odluci u malim komunalnim akcijama, što je uključivalo srednji dio koji je u kritičnom stanju. I ta aktivnost je odrađena – ističe Oniško i dodaje da će se bageri definitivno uskoro vratiti i dovršiti ostatak.

– Stvar je u novcu jer nemamo dovoljno za sve radove odjednom. Zato su se radila dva troškovnika. Drugi je u obradi i radi se na tome da cijela ulica dobije novi asfalt. Ne znam, doduše, točno kada, ali vjerujem da se neće dugo čekati – zaključuje Oniško.

Ključne riječi

Komentara 11

KU
kurcobolja
10:17 09.10.2020.

Kada ćete shvatiti da je blagajna grada prazna. Dug je 2 milijarde. Mile je podijelio i poklonio lovu rodjacima, kumovima i podobnima od kojih ima koristi. Na žalost vi u Čučerju ste mu nepotrebni osim kada spominje bakice koje idu u "zlatni WC" od 10.000€ kvadrat i ne znaju se njime koristiti.

ZA
ZagMO
10:13 09.10.2020.

ostatak rade kod kuma bandica

IM
Inmerps mod aZ
11:45 09.10.2020.

Trenutno.najduzi most.u Hrvatskoj (Peljeski.je.jos u izgradnji) vodi s oba kraja u dva polja kukuruza - 10 godina. To su te lijepe hrvatske priče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije