Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

'Svi se trude zaposliti svoje dijete u Holdingu'

Anto Jelić ZET
Anto Magzan/Pixsell
30.07.2015.
u 12:54

Članove svojih obitelji zapošljavali su od voditelja Holdingovih podružnica do sindikalnih predstavnika, i malo tko to krije. Šef sindikata zaposlio sina u ZET-u, kao i šef Zagrebačkih cesta suprugu, a šef drugoga sindikata u ZET-u ima u Sportskim objektima kćer. I kći voditeljice ZET-a radi u Direkciji Holdinga

Nepisani dogovor o prednosti zapošljavanja sinova, nećaka i drugih članova obitelji u podružnici ZET-a, od kojeg su još prekjučer ruke oprali svi odgovorni, pa i sam gradonačelnik Milan Bandić, nije pravilo koje se tiče samo spomenute podružnice – tako isprepleteno zapošljavanje, točnije nepotizam, u kojem članovi obitelji preporučuju vlastitu djecu kao najkvalificiranije djelatnike tiče se cijelog Holdinga.

Članove obitelji u gradskoj tvrtki koju financiraju Zagrepčani zapošljavali su svi – od sindikalnih predstavnika do voditelja podružnica i baš su svi u najvažnijoj zagrebačkoj tvrtki za to znali. Tako je Anto Jelić, predsjednik sindikata vozača i prometnih radnika, koji se zapošljavanjem članova obitelji i pohvalio, 2009. godine zaposlio svog starijeg sina u ZET-u, i to na mjesto vozača tramvaja.

Radno mjesto svojoj kćeri u sada već gradskoj ustanovi Sportski objekti koja je izdvojena iz Holdinga pronašao je i Ante Harni, predsjednik ZET-ova Sindikata vozača tramvaja, autobusa i servisera.

– Neću to ni potvrditi ni demantirati. Svi se roditelji trude da zaposle svoje dijete. Nitko ne treba imati prioritet, ali ni članovi obitelji ne bi se trebali brinuti hoće li se javiti na natječaj u tvrtki gdje im radi netko iz obitelji– rekao je Harni. U Vodoopskrbi i odvodnji 2011. godine počela je raditi i kći Ljube Žgele, voditeljice ZET-a, a godinu dana kasnije kći je tu podružnicu zamijenila radnim mjestom u financijskoj službi Direkcije Holdinga.

– Možemo potvrditi da su dvije osobe zaposlenici Zagrebačkog holdinga. Zagrebački holding posluje sukladno svim pozitivnim propisima RH te zaposlenici ostvaruju radni odnos prema propisanoj proceduri i zakonu, zadovoljavajući tražene uvjete prilikom zapošljavanja – poručili su iz Holdinga.

U kadrovskoj službi ZET-a posao je našla i supruga Alena Gospočića, šefa Zagrebačkih cesta.

– Holding nema potrebe raspisivati natječaj ni za jedan posao. Nitko u čitavom Holdingu, osim nas voditelja, nije došao preko natječaja, svi su došli preko preporuke – rekao je Gospočić.
I dok je Bandić jučer najavio sastanak i “ukore” za takve nepodopštine učinjene dok ga nije bilo – radna mjesta punila su se po rodbinskim vezama i kada je Bandić, iz ovih primjera vidimo, vodio Grad.

Komentara 31

RU
rudvanvart
14:19 30.07.2015.

Nemam ništa protiv da se holding secira, ali kako je uvijek meta vas novinara baš uvijek Holding, a sto puta gorih primijera ima u državnim tvrtkama i nekim drugim gradovima. Dajte secirajte Varaždin i njihove gradske tvrtke, po tamo ni teta u vrtiću se ne može zaposliti ako nije član sdp-a ili hns-a. U Rijeci gradska tvrtka Energo je obiteljska tvrtka sdp-ovaca, državna tvrtka Apis u Zagrebu je isto gotovo obiteljska tvrtka sdp-ovaca i poligon za uhljebljivanje sdp-ovaca iz foruma mladih sdp-a, kako to da se nitko od novinara ne usudi te tvrtke pročešljati?

Avatar AlPoS
AlPoS
14:15 30.07.2015.

Upravo radi korumpiranih sindikalaca radnici i gube svoja prava, jer kao protuuslugu za zaposljavanje sindikalci (ne svi), potpisuju smanjenje prava radnicima. Jelicu oba sina rade u Holdingu, jedan u ZET-u, drugi u Sportskim objektima i to je nesto sto novinari trebaju javno objaviti, a radnici znati. Da bi opravdao svoj nepotizam onda prodaje ove price o zaposljavanju, a medu ostalim pokusava i sada svoga zamjenika staviti za dispecera.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
13:33 30.07.2015.

Ne samo da djecu zaposljavaju vec i blizu i dalju rodbinu pa i poznanike,pa ljudi moji imam susjede koji su svi zaposleni u zetu il holdingu a nevjerovatno je da im se sin vratil iz italije kud je otisal prije rata i naravno dosal sa lovom i za deset dana u zetu gledam ga u uniformi i nemogu vjerovat a valjda ce u kcer u zet kad se vrati iz australije o plus redovito dva puta tjedno u caritas i to svi domaci znamo i gledamo al znamo onu staru mi zagrebcani znamo put do opcine il institucije a oni znaju sve u opcini i ne bojim se to reci i stojim iza svojih rijeci uzas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije