Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
183 4°C
Povratak na članak

Svevideće oko nas gleda: Kako su masoni gradili Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište, zgrada Sabora, banke, crkve, Novinarski dom, hoteli Esplanade i Dubrovnik, robna kuća Nama, bolnice, muzeji, stambene zgrade, Vjesnikov neboder, ukratko, iznenađenja se samo nižu što dublje kopate...
15. svibnja 2019. 10478
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
15
 • Avatar southman
  southman:

  Gdje ste zagubili najvažnijeg od svih, nedavno preminulog "uglednog odvjetnika i velikog dobrotvora " !?

  1 15. 5. 2019. u 08:56
 • Avatar comparator
  comparator:

  Građevina i "slobodni zidari " i Židovi nije isto . Nije isto miješati kulturu i ideologiju . Zapravo je neprimjereno miješati kult , naciju i zasluge jedne tajne ekstremno okultne organizacije s zaslugama pojedinaca koje bi trebale buditi poštovanje prema ... prikaži još!a njima samima. Prije svega položaj u društvu tih krugova je bio privilegiran samim njihovim bogatstvom ,a tek su pojedinci bili kulturno obrazovani i dali svoj doprinos društvu dok je veći dio ogromnu moć novca koristilo samo za održavanje moći nad ostatkom stanovništva..Sličnu presliku imamo na žalost i danas .Ako je dakle vrijeme vraćeno na onaj isti kolosijek koji je doveo do drugog svijetskog rata onda baš i nije prikladno veličati sekte koje su ipak bile samo ekstremni primjer židovskog udruživanja . Upravo novac tih sekti je Židove izložio mržnji jer nije bio dostupan ostalim narodima .

  15. 5. 2019. u 09:56
 • amir_haisa:

  Tipična masonska zastrašivanja ljudi da ništa nije moguće bez njih. Boli razočaranje ali fkt život ide bez vas. Ima jedan dobar film sa Keanu Reevesom i Al Pacinom na tu temu :)

  1 15. 5. 2019. u 09:19
 • Avatar Radagast
  Radagast:

  Masoni prije 100 ili 150 godina i danas su velika razlika, kao npr feminizam prije 100 godina i danas. Danas je više manje poznato što su masoni, prije 100 godina je to bilo neusporedivo manje poznato. Sotonistička sekta.

  15. 5. 2019. u 12:09
 • rpzagreb:

  Pitanje je šta su sve napravili svi ovi poslije njih? Konkretno, bandić je u 15 godina sultanske vladavine napravio masu fontana i objesio tisuće zastava.......jedan ogroman doprinos gradu, kulturi i življenju.

  16. 5. 2019. u 14:57
 • Deleted user:

  Zašto govorite o slobod nim zidarima "masonima" u prošlom vremenu, a danas ih ima više nego u prošlosti, zavučene u sve pore društva, politike, sudova i da ne nabrajam?! Zašto toliko idrmo prema "dole"? Tko nas vuče nazad!? A hvala ... prikaži još! bogu povjesnog štofa imamo na pretek?! Prema kojoj potrebi izvlače se povijesne poluistine, da se građanima, pučanima po Tuđmanu, skrene pažnja sa onog pravog na nebitno krivo za Hrvate! Eto, što smo tražili, dobili smo! Švicarska, ha,ha,ha!!!???

  16. 5. 2019. u 16:42
 • Avatar hrvat do smrti
  hrvat do smrti:

  komunizam free masoneri i u zidovi i ruku pod ruku..i kakav je napredak nakon jednog 15 ratova koja je proizvela njihova progrsivna strana?

  15. 5. 2019. u 08:44
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.