Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
župa Sv. Leopolda Mandića

Inovacija u zagrebačkoj župi: Evo kako su uslijed pandemije vratili svetu vodu

Zagreb: Sveta voda na senzor oduševila vjernike u župi Sv. Leopold Mandić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
31.01.2021.
u 12:32

Oni od sada mogu sigurno i bez bojazni uzimati čistu svetu vodu i tom prilikom uz križanje kao prateći simbol u miru ulaziti i izlaziti iz crkve

Sveta voda na senzor oduševila vjernike u župi Sv. Leopold Mandić jutros na svetoj misi. Ideja da blagoslovljena voda bude na senzor u crkvi Sv. Leopolda Mandica prvi je pozdravio župnik velečasni Zeljko Lovrić koji naglašava kako je to izvrsno rješenje u ovo doba kada se posebno treba paziti na higijenu.

- Sretan sam što su se vjernici snašli i zahvalan što ljudi imaju dostupnu sada svetu vodu s kojom se mogu prekrižiti u znak sjećanja na krštenje i pripadnost svetoj zajednici - kaže velečasni Lovrić.

Članica župe Sv. Leopolda Mandića, Kristina, koja je ujedno i članica tima zaslužnog za ovo rješenje, napominje kako su sretni što su uspjeli napraviti proizvod na dobrobit svih vjernika.

- Ovo je rješenje koje smo mjesecima detaljno razvijali. Vjernicima je nedostajao taj vjerski simbolički znak i ovo nam je došlo spontano  - veli Kristina. Oni od sada mogu sigurno i bez bojazni uzimati čistu svetu vodu i tom prilikom uz križanje kao prateći simbol u miru ulaziti i izlaziti iz crkve.

Ključne riječi

Komentara 3

LA
lak0
13:28 31.01.2021.

Odlično rješenje! Hvaljen Bog!

DU
Deleted user
13:04 31.01.2021.

Kojim procesom se voda iz pipe pretvara u svetu vodu? I može li se ubacit nešto da sva voda iz pipe bude sveta?

SA
sargu123
13:37 31.01.2021.

Može li se kemijskom analizom ustanoviti stupanj svetosti vode? Pretpostavljam da ona sveta ima povečan udio uree u odnosu na običnu a to se lako ustanovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije