Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rally Show Santa Domenica

Sveta Nedelja sprema spektakl za sve ljubitelje oktana i brzine

U Svetoj Nedelji održan 10. Rally Show Santa Domenica
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
24.11.2021.
u 15:01

Zanimljivost ovogodišnjeg izdanja je bračni par Tajana Vojnović Pinky i Daniel Vojnović, koji će bračnu idilu zamijeniti rivalstvom na RSSD-u.

I ove godine makadamske staze oko šoderice Savršćak opet postaju epicentar oktanskog ludila. Rally Show Santa Domenica tradicionalno u Svetoj Nedelji i na Savršćaku kraj Samobora okuplja vrhunska imena iz hrvatskog, europskog i svjetskog rally svijeta. Jedini makadamski rally u regiji i jedno od najposjećenijih automobilističkih natjecanja održat će se u subotu i nedjelju na Šoderici Savršćak.

Spektakl započinje u 14 sati službenim treningom vozača – shakedownom, a u 19 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi dodjela startnih pozicija te od 19.30 ceremonijalni start kao službeni početak natjecanja, kada će se uz prigodni program predstaviti svi sudionici rallya.

Prvi brzinski ispit je na programu u nedjelju osam sati sa startom u Savršćaku na području Samobora. Organizira ga jedan od najmlađih hrvatskih auto klubova AKK Sveta Nedelja. Prvi Rally Santa Domenica organiziran je 2010. godine, te se od tada održavao svake godine do 2020. kada je zbog pandemije koronavirusa morao biti otkazan. Zimska utrka po makadamu osvojila i vozače i publiku. 

Zanimljivost ovogodišnjeg izdanja je bračni par Tajana Vojnović Pinky i Daniel Vojnović, koji će bračnu idilu zamijeniti rivalstvom na RSSD-u. Tajana će nastupiti kao suvozačica Nenada Lončarića u Subaru Imprezi STI, dok se Danielu ispunio san, te će nastupiti u Mitsubishi Lanceru EVO sa suvozačicom Lanom Sutlović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije