Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u srijedu

Sve spremno za norijadu: Provjerite kojom će se trasom kretati povorka

Norijada
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
21.05.2019.
u 15:10

Službeni program proslave Dana zagrebačkih maturanata počinje u 11,00 sati na Trgu bana Jelačića, gdje je predviđeno okupljanje oko 6 tisuća maturanata koje će zabaviti glazbeni program

Diljem Hrvatske u srijedu 22. svibnja organizira se proslava 'norijade' u povodu obilježavanja završetka nastave učenika završnih razreda srednjih škola, a u Zagrebu će vesela povorka šest tisuća maturanata krenuti od Trga bana Jelačića prema parku Bundek.

Službeni program proslave Dana zagrebačkih maturanata počinje u 11,00 sati na Trgu bana Jelačića, gdje je predviđeno okupljanje oko 6 tisuća maturanata koje će zabaviti glazbeni program u izvedbi DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saksofonu, animatora Marka Petra Oreškovića i Lea Milea, izvijestili su u utorak iz Grada. 

Maturantima će se pridružiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te će oko 12 sati zajedno krenuti prema Bundeku, gdje se očekuju oko 13,30 sati.

Uz pratnju zdravstvene ekipe, prometne policije i zaštitara, povorka će se kretati trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. 

Na toj relaciji promet će biti privremeno zatvoren od 12 do 13 sati te stoga Grad upozorava na moguće poteškoće u prometu i građane moli za strpljenje i razumijevanje.

Preusmjeravanje tramvajskog prometa očekuje se poslije 11 sati te će tramvaji linija 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17, do prolaska kolone Praškom, zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora.

Oko 12.10 sati, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.

Za vrijeme prolaska maturanata do Ulice Hrvatske bratske zajednice, do 13.15 sati, tramvajski promet bit će obustavljen u oba smjera Ulicom grada Vukovara, od Savske ceste do Avenije Marina Držića.
 
Od 12.15 do 14 sati očekuje se zatvaranje za promet Mosta slobode te će autobusne linije s terminala Glavni kolodvor biti preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase.

Autobusna linija 218 (Glavni kolodvor - Savica - Borovje) će iz Savice voziti Slavonskom, Držićevom avenijom i Ulicom grada Vukovara do Glavnog kolodvora. Autobusi linije 107 (Jankomir - Žitnjak) neće koristiti autobusno stajalište Nacionalna sveučilišna knjižnica u oba smjera.

Povorci će se na Bundeku pridružiti još dvije tisuće maturanata, a program će trajati do 21 sat. U glazbenom djelu programa sudjelovat će Turk The DJ, Phillip J & Monks, Domagoj Ivanković (Sax), Kings band live, DJ Vilim Haramina, DJ Go Cut & Domagoj Ivanković te kao specijalno iznenađenje Indira Forza.

U parku će cijelo vrijeme dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će osigurane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
23:52 21.05.2019.

Hm, uopće ne razumijem ovo. Bandić na čelu kolone u nekom glupom treštavom busiću, vodi buduće propale generacije, da se oduzmu od droge i alkohola na mrijestilištu komaraca na Bundeku. Koliko grad košta taj drekeraj?

AL
alfich
06:49 22.05.2019.

Pamet u glavu, i bez droge i alkohola, molit ću lijepo !

BA
bazinga
09:22 22.05.2019.

Dali će biti prenosi uživo u VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije