Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slika grada

Svaki peti nezaposleni ima VSS, a najviše ih u G. Dubravi i Peščenici

'grad_pxl_gra'
''
11.01.2011.
u 18:27

Nacrtom su predviđeni i prigradska željeznica do Velike Gorice i zračne luke, izgradnja staračkih domova...

Gradski SDP predstavio je viziju razvoja Zagreba do 2020. Bit će predstavljen na SDP-ovoj internetskoj stranici, a građani će moći sljedećih nekoliko mjeseci slati prijedloge, koje će prikupljati i kroz tribine, da bi spomenuta strategija bila nacrt za donošenje strategije razvoja grada u Gradskoj skupštini.

– Ovime udaram nove temelje za potpune reforme. Nema više po starom! Zagreb je dobar hardver, treba mu samo novi softver – kazao je Davor Bernardić, predsjednik GO SDP-a. Strategija sadrži analizu postojećeg stanja u svim segmentima života, te predlažu okvirne pretpostavke za budućnost. Broj nezaposlenih u studenome bio je 39.493 i 17 posto je viši nego lani, a posebno je zabrinjavajuće, kaže Ranko Ostojić, što je svaki peti nezaposleni visokoobrazovan (19 posto). Najviše je nezaposlenih na Pešćenici i Gornjoj Dubravi.

Umreženi registar

Brine što je 17 posto stanovništva starije od 65 godina, a do 14 godina ima 15 posto stanovništva. Više je rođeno nego umrlo ljudi u Novom Zagrebu-zapad, dok su u suprotnoj situaciji Donji i Gornji grad. SDP u viziji planira sagraditi staračke domove, jer sada ima 4614 mjesta, a predana je gotovo 31.000 zahtjeva. U strategiji je prigovoreno da gradska uprava ne pridaje pozornost europskim fondovima, odakle oni planiraju izvući što više novca, posebice za energetiku i obrtništvo. Umrežili bi registar socijalnih davanja i subvencija da imaju jasan pregled socijalne slike. Uz rubne dijelove grada planiraju sagraditi parkinge, a parkirna karta služila bi i za vožnju javnim prijevozom. Plan im je razviti i brzu prigradsku željeznicu te podići prugu u smjeru istok-zapad, a Draškovićevu i Petrinjsku produžiti preko pruge.

Kafići do tri ujutro

Željeznicu bi potegnuli i do Velike Gorice i zračne luke.

Računaju na projekte Termi Zagreb, bolnice u Blatu, Gredelj, Zagrepčanku..., te će poticati kongresni zdravstveni turizam. Radno vrijeme kafića u središtu produžit će do 3 sata ujutro, te iskoristiti gradske prostre koji zjape prazni.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Midra
00:32 18.01.2011.

Bernardic je studirao 10 godina!!! 10 godina za jednu diplomu inzenjera fizike! Nikada nista nije radio u zivotu osim sto je studirao (i trosio novac poreznih obveznika) i ispijao kave po birtijama sa gradskim vjecnicima i SDP-ovom mladezi. Nema ni jednog dana staza u nekoj firmi (slagao je da je asistent na faksu) i on mi ima pravo pricati o razvoju? Njegov softver je sigurno jako dobar za njega osobno, no za ovaj grad je poguban. On ne zivi od svoga rada, a ovaj grad to mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije