Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI VODI U KAZALIŠTE

Sutra se u ZKM-u gleda sjajna 'Proba orkestra'

Foto: ZKM
15.06.2019.
u 13:55

“Proba orkestra” u režiji Edvina Liverića, nastala četiri desetljeća nakon kultnog filma, posveta je Fellinijevu seciranju društva

Dirigent tiranin, tabletomanka, korumpirani menadžer i nervozna novinarka dio su ekipe koja će se okupiti sutra na daskama Zagrebačkog kazališta mladih, u kojem se u 20 sati izvodi hvaljena predstava “Proba orkestra”. Riječ je o kazališnoj adaptaciji istoimenog filmskog hita talijanskog redatelja Federica Fellinija iz 1978. godine, a Večernjakovi će je pretplatnici gledati besplatno. U povodu svog 60. rođendana, naime, Večernji je list u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba vjerne pretplatnike u proteklih mjesec dana častio ulaznicama za sjajne koncerte i predstave, pa tako i za “Probu orkestra”. A u samo dva dana za tu je predstavu podijeljeno čak 200 ulaznica.

“Proba orkestra” u režiji Edvina Liverića, nastala četiri desetljeća nakon kultnog filma, posveta je Fellinijevu seciranju društva. Dodatno je dramaturginja Nina Mitrović razigrala likove da bi odgovarali karakterima glumaca kojih u ovoj “najmnogoljudnijoj predstavi ZKM-a” ima čak dvadeset. U priči o neposlušnom orkestru koji se za probe u staroj kapelici pobunio protiv arogantnog dirigenta, kojega igra Mladen Vasary, na pozornicu staju i Pjer Meničanin u ulozi kopista, Maro Martinović kao zlostavljani violinist koji “pukne” i počne se osvećivati kolegama, Anđela Ramljak kao trubačica i Barbara Prpić kao televizijska novinarka, a pridružuju im se i Slavko Sobin, Petra Svrtan, Milivoj Beader, Frano Mašković, Danijel Ljuboja...

Glazbu su skladali Nino Rota i Merima Ključo, ilustracije koje ukrašavaju pozornicu djelo su Tisje Kljaković Braić, a humorom protkana storija koja prateći probu orkestra donosi prikaz društva u malom ni Večernjakove pretplatnike zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije