Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetno kino tuškabac

Sutra pod vedrim nebom besplatna projekcija nagrađivanog filma "Igra sjenki"

Foto: Centar za mirovne studije
19.06.2022.
u 10:31

Ljetno kino Tuškanac donosi vam priču o tinejdžerima koji su pobjegli iz ratom razorenih zemalja

Nagrađivani dokumentarni film "Igra sjenki" u režiji nizozemskih redateljica Eefje Blankevoort i Else van Driel, projicirat će se sutra na platnu Ljetne pozornice Tuškanac, s početkom u 21.30. 

U suradnji s Centrom za mirovne studije povodom Svjetskog dana izbjeglica, donose vam priču o putovanju tinejdžera koji bježe iz ratom razorenih područja, u potrazi za zaštitom i boljim životom. Putovanje na koje su krenuli natjeralo ih je na naglo odrastanje jer putujući minskim poljima i suočavajući se s divljim životinjama, brzim rijekama, krijumčarima i graničarima, riskiraju vlastite živote. Film je sniman tri godine, a djelomično su ga snimali i sami protagonisti svojim mobitelima, putujući Od Grčke do Sjeverne Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine, od Italije do Francuske i Nizozemske.

Foto: Centar za mirovne studije

Nakon filma razgovarat će se s jednom od redateljica Eefje Blankevoort te s glavnim protagonistima filma SK- om, petnaestogodišnjim izbjeglicom iz Afganistana i Janom, osamneastogodišnjakom iz Sirijskog Kurdistana. Film je osvojio brojne nagrade, između ostalih i Veliku nagradu u sklopu Međunarodnog filmskog festivala i foruma o ljudskim pravima – FIFDH u Ženevi. 

Ulaz je besplatan, a karte možete podići na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac, najkasnije sutra do 21 sat. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije