Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DJECU

Studenti Učiteljskog fakulteta daju besplatnu online pomoć

Djeca
Foto: Getty Images
1/3
09.04.2020.
u 14:34

Projekt u kojem sudjeluje 25 studenata volontera Učiteljskog fakulteta, izrastao je iz projekta "Zadaću napiši, jedinicu izbriši", koji je pokrenut povodom obilježavanja 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u studenome prošle godine.

Studenti Učiteljskog fakulteta organiziraju online pomoć tako što učenicima od prvog do četvrtog razreda daju besplatne tjedne instrukcije putem online platformi, priopćeno je na službenoj stranici vlade koronavirus.hr.

U sklopu akcije "Online zadaću napiši, jedinicu izbriši" budući učitelji pomažu učenicima kojima praćenje TV-a predstavlja prepreku u usvajanju nastavnog sadržaja, kako bi lakše savladali nastavu koja je zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena u školama. Projekt u kojem sudjeluje 25 studenata volontera Učiteljskog fakulteta, izrastao je iz projekta "Zadaću napiši, jedinicu izbriši", koji je pokrenut povodom obilježavanja 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u studenome prošle godine.

Pomoć se realizira putem dviju platformi. Skype služi za komunikaciju s učenicima i njihovim roditeljima, dok putem aplikacije Edmodo učenici dobivaju radne materijale. Svi nastavni materijali prate Predmetni kurikulum koji se emitira u tv programu HRT-a. Roditelji se za pomoć u učenju mogu javiti putem Facebook i Instagram profila projekta ili na mail zadacunapisi.jedinicuizbrisi@gmail.com, dodaje se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije