Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanja i športa

Studenti iz županije imaju pravo boriti se za smještaj u domovima

studenti
Boris Šćitar/PIXSELL
15.06.2010.
u 20:55

Natjecati se mogu svi redoviti studenti, a zahtjevi se razmatraju s obzirom na prosjek ocjena, socijalne uvjete te druge kriterije.

Studenti Zagrebačke županije od ove akademske godine imat će pravo natjecati se za smještaj u studentskim domovima, odluka je to Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

 – Svi studenti koji imaju prebivalište izvan mjesta studiranja imaju pravo poslati molbe za smještaj u dom. Njihovi zahtjevi razmatrat će se jednakopravno kao i drugih studenata koji ne žive u županiji – objasnio je ravnatelj Studentskog centra Niko Vidović.

 Koliko bi studentskih mjesta od ukupno 7350, koliko ih ima SC, moglo pripasti velikogoričkim i samoborskim studentima, te ostalima iz županije, još se ne zna.

 – Natjecati se mogu svi redoviti studenti, a zahtjevi se razmatraju s obzirom na prosjek ocjena, socijalne uvjete te druge kriterije – dodao je Vidović.

 Naime, početkom akademske godine kapacitet smještaja povećat će se za 350 mjesta otvaranjem novog paviljona u domu Stjepana Radića, a cijene ležaja ne bi se trebale povećati.

 – Studenti u starim paviljonima, na Savi, Lašćini te domu Ivana Meštrovića mjesečno će i dalje izdvajati 105 kn, a oni u Cvjetnom naselju i domu Ante Starčevića plaćat će 200 kuna – rekao je Vidović.

 Studentski centar svake godine zaprimi oko 12.000 molbi za smještaj, što znači da oko 5000 studenata mora potražiti privatni smještaj. Zbog toga će se do 2012. godine sagraditi novi paviljoni na Borongaju te obnoviti oni stari koji su zadnji put renovirani za Univerzijadu.

 – Na Borongaju će se graditi novi paviljoni sa 2500 ležajeva, a oni stari koji su sagrađeni prije 40 godina, njih ukupno 12, trebali bi se obnoviti - što bi stajalo oko 240 milijuna kuna - dodao je Vidović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije