Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RADNOM POSJETU VELESAJMU

Studenti iz Chicaga nacrtali Bandiću 'zagrebački Manhattan'

Zagrebački Velesajam kako ga vide studenti iz Chicaga
Foto: Grad Zagreb
1/6
24.10.2019.
u 09:41

Nathodnici kao spojevi između zgrada bili su čest motiv polaznika Illinois Institute of Technology

Šest su dana boravili na Velesajmu, nacrtali kako ga oni vide u budućnosti, a gradonačelnik Milan Bandić sve je to pregledao i rekao “bravo, hvala” – tako je u najkraćim crtama izgledao posjet studenata Illinois Institute of Technology iz Chicaga Zagrebu.

Stigli su oni u radni posjet pod vodstvom mentora Vedrana Mimice jer su polaznici projektno-istraživačkog studija “New New Zagreb” koji se bavi upravo prostorom Velesajma i “njemu kontaktnog područja”, odnosno hipodromom.

Studenti su na svojim skicama budućeg “zagrebačkog Manhattana” radili s predstavnicima Grada i Velesajma te “relevantnim stručnjacima iz područja arhitekture, urbanizma te strategijskog i prostornog planiranja”, a promišljali su kako “integrirati postojeće urbano tkivo u strategiju za novi urbani razvoj”.

VIDEO: Studenti strojarstva izradili novi bolid

 

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:32 24.10.2019.

He he, iz Chicaga momci. A kak se zovu? Možda Al Capone i Vto Corleone. Oni su tako fino uredili Chicago u prošlom stoljeću, da su svi bili vrlo zadovoljni arhitekturom i potrošnjom betona koji se koristio za betonske cipele onih koji nisu shvatili arhitekturu. Ovdje, u Zagrebu sada je još bolja klima za to, nego kad je Jura Stublić napisao pjesmu Gangsteri iz Chicaga. Kaj ne mogu zagrebački arhitekti copy pastati neki bezvezni betonski projekt, nego to moraju neki novi klinci iz Illinoisa.

DU
Deleted user
10:05 24.10.2019.

Di smo mi od toga.. psssss

NO
Nordik
10:31 24.10.2019.

Kako od studenta uzeti pinku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije