Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARSKA Grdosije T-mobilea pet godina stoje bez dozvole

Strop puca pod antenama, a susjed postavlja nove

02.06.2009.
u 23:20

Pukotina na stropu proširena je cijelom dužinom stana u Vukovarskoj ulici 240. Ona svakodnevno podsjeća obitelj Mlačak da su im ponad plafona, točno iznad glava, postavljene dvije goleme antene T-Mobilea teške nekoliko tona.

Antene nemaju građevinsku dozvolu, a za pukotinu u stanu obitelji Mlačak nitko neće odgovarati. Baš kao što nitko neće odgovarati ni za zračenje u tome stanu na posljednjem, šestom katu zgrade.

Zrači nas 24 sata
– Strašno. Pristanak za postavljanje potpisala je naša pokojna teta koju su uvjerili da potpisuje za postavljanje televizijske antene. Nije ni slutila da će joj točno iznad kreveta biti postavljene ovakve gromade. Popucala je deka, pukotina na stropu ide duž cijeloga stana, a nitko ništa ne poduzima – ljuti se vlasnik stana Zdenko Mlačak i objašnjava da su antene postavljene još 2005. godine, i to na prijevaru.

Potpise pristanka na postavljanje antena prikupljao je predstavnik stanara te zgrade Mane Kajganić, a danas, kaže Mlačak, taj isti čovjek razmišlja o postavljanju i VIP-ove antene i reklame za Emmezetu.

– Lako je njemu. Baš me zanima kako bi razmišljao da živi u našem stanu i da su mu točno iznad glave te antene. Već se četiri godine borimo. T-Mobile nema dozvolu, a Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja naredilo im je još lani u svibnju da uklone te bazne stanice, no ništa se nije dogodilo. Mi smo ovdje izloženi 24-satnom zračenju – kaže očajni Mlačak.

U dopuštenim granicama
Kontaktirali smo s T-Mobileom koji ne skriva da građevinske dozvole nema.

– Postupak za dobivanje građevinske dozvole je u tijeku. O postavljanju sukladno izmjenama Zakona o vlasništvu odlučivali su suvlasnici većinom glasova, tako da nije potrebna suglasnost svih stanara. Što se zračenja tiče, razina jakosti električnih polja i gustoća snage niže su od dopuštenih razina – odgovorili su iz T-Mobilea.

Ništa rječitiji nije bio ni predstavnik stanara Mane Kajganić. – Uopće neću ovo komentirati. Obitelj Mlačak tek će sad vidjeti što je pravna borba – zaprijetio je Kajganić.

U svojoj borbi za pravdu obitelj Mlačak čak je T-Mobileu ponudila da otkupi stan i postavlja koliko god hoće antena, no dobili su odgovor da “Nijemac ne kupuje ništa”.– Zanima me bi li u Njemačkoj postavio antenu bez dozvole – pita se Mlačak. No, ipak, nitko od mjerodavnih nije dogovorio zašto antene, iako je izdan nalog, još nisu uklonjene.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije