Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETIO INŽINJERE

Štromar: Zakon bi u tjedan do dva trebao krenuti u brzu proceduru

Ministar Štromar posjetio inženjere koji rade na provjeri statike i procjeni štete od potresa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
17.04.2020.
u 13:39

Na pitanje kako komentira što nije bio na istoj strani s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je protiv ukidanja javne nabave u tom procesu, Štromar je rekao da svi trebaju biti na istoj strani, da pomognu građanima, a javna nabava mora biti i bit će, ali ne po Zakonu o javnoj nabavi.

Dugo se ništa nije radilo, nisu se poštivali zakoni koji su se prije donosili, ali nećemo sada prstom upirati tko je za to kriv, nego idemo riješiti problem. Poručio je ministar graditeljstva Predrag Štromar prilikom posjete inžinjera koji od kada je Zagreb pogodio potres, rade na provjeri statike i procjenama štete oštećenih zgrada.

Kao prioritet je trenutačno istaknuo to da treba građanima odigurati toplu vodu, odnosno osposobiti opskrbu plinom

"To nikako nije dobro i žao mi je tih ljudi i radimo sve da po zakonu odradimo profesionalno posao, da izmijenimo ili popravimo dimnjake, i da osiguramo grijanje i toplu vodu tim građanima. Tu ćemo se uključiti i kao država, uključena je i Svjetska banka, komuniciramo i s Gradom Zagrebom i sigurno ćemo sufinancirati taj dio posla", istaknuo je Štromar dodajući kako će osigurati sredstva i za projektiranje, ali nakon što stupi Zakon o obnovi na snagu. Trebao bi, najavio je, u tjedan-dva krenuti u brzu proceduru da se i donese.

Na pitanje kako komentira što nije bio na istoj strani s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je protiv ukidanja javne nabave u tom procesu, Štromar je rekao da svi trebaju biti na istoj strani, da pomognu građanima, a javna nabava mora biti i bit će, ali ne po Zakonu o javnoj nabavi.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, pak, rekao je da će Grad sigurno u značajnom dijelu sufinancirati postavljanje kondenzacijskih bojlera. Usto smatra da će obnova trajati godinama, te da se kao nedostatak pokazao i nedostatak zakonske regulative koja se bavi kriznim situacijama. Rekao je da na žalost nije napravljen ni izvanproračunski fond iz kojeg su se trebale financirati hitne intervencije.

Najavio je da će i dalje inzistirati na uvođenju obaveznog vojnog roka od četiri mjeseca, po švicarskom modelu, za žene i muškarce jer je to jedino rješenje da se u kriznim situacijama može reagirati na adekvatan način.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije