Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NOVI PARKING HARAČ'

Stojak: Uveli su novu naplatu parkinga bez analize i suglasnosti mjesne samouprave

U Središću se od ponedjeljka uvodi naplata parkiranja
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/12
28.08.2019.
u 14:41

Zatražio je analizu rezultata poslovanja Zagreb parkinga od uvođenja novih, puno većih cijena parkiranja prije nešto više od godinu dana.

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak upozorio je u srijedu da je u Zagrebu na djelu "novi parking harač" te je zatražio analizu novih cijena parkiranja u zadnjih godinu dana.

"Nakon najnovijih promjena Pravilnika o korištenju javnih parkirališta iz nadležnosti Zagreb parkinga i Zagrebačkog holdinga proširuje se uvođenje naplate parkiranja i na kvartove u kojima to do sada nije bio slučaj, kao u Središću. Ponukani dosadašnjim iskustvima u našem gradu, za pretpostaviti je da se najnovija odluka o uvođenju naplate parkiranja u pojedinim ulicama i kvartovima donijela bez ikakve suvisle analize i pokazatelja, a vjerojatno i bez suglasnosti mjesne samouprave", ističe Stojak.

Stojak je od gradonačelnika Milana Bandića i Zagrebačkog holdinga još prije mjesec dana zatražio da mu dostave analizu opravdanosti donošenja novog pravilnika. Također je zatražio analizu rezultata poslovanja Zagreb parkinga od uvođenja novih, puno većih cijena parkiranja prije nešto više od godinu dana.

U Središću se od ponedjeljka uvodi naplata parkiranja
1/12

Iz zagrebačkog HNS-a podsjećaju kako je prije malo više od godine dana, 1 kolovoza 2018., sat parkiranja u Zagrebu u prvoj zoni poskupio s dotadašnjih 6 na 12 kuna, uz produljenje vremena naplate s 21 na 22 sata, a tada je, uz poskupljenje parkiranja i u ostalim zonama, poskupilo i parkiranje u javnim garažama kojima upravlja Zagreb parking.

Stoga, prije bilo kakvih novih nameta i harača, HNS očekuje konkretne analize i pokazatelje, jer se jedino tako mogu donositi kvalitetne odluke.

Prema pisanju medija, od idućeg tjedna bi Medvedgradska i Mlinarska ulica postale prvom zonom parkiranja, a kvartovi Medveščak, Središće i Savica ulaze u drugu parkirnu zonu.

Komentara 6

VO
volina
16:42 28.08.2019.

Pa glasajte i dalje za ono i dsz i skoro doktora.

RP
rpzagreb
19:45 28.08.2019.

Stalno neke bajne izjave a još nitko ništa konkretno nije učinio da se to ludilo zaustavi. Sami smo si krivi.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
08:07 29.08.2019.

Tako nam budi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije