Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić zastupnicima

'Što vi mislite, da sam ja majmun i da neću poštovati ugovore?!'

milan bandić (1)
Marko Prpić/PIXSELL
19.06.2012.
u 10:47

Bandić je zastupnicima poručio: Sjedili ste tamo na podu i radili predstavu. Da umrem, kada me ubiti ne možete, da me nema, taj film nećete gledati. Još uvijek sam gradonačelnik.

Aktualni sat uoči sjednice Gradske skupštine prekinut je nakon što su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine Davor Bernardić za govornicom ušli u otvoreni okršaj, odnosno Bernardić je gradonačelnika optužio da laže. Sve je počelo Bandićevim kritiziranjem skupštinskih odluka koje, tvrdi, "ubijaju princip socijalne jednakosti", a po pitanju obnove Cvjetnog trga Bandić je zastupnicima poručio:
– Sjedili ste tamo na podu i radili predstavu. Da umrem, kada me ubiti ne možete, da me nema, taj film nećete gledati. Još uvijek sam gradonačelnik.

Zakon o fiskalnoj odgovornosti, tvrdi Bandić nadalje, obvezuje ga na izvođenje radova jer su provedeni natječaji i sklopljeni ugovori za radove vrijedne 30-ak milijuna kuna na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, ali i obnovi Cvjetnog trga. 

– Pa što vi mislite, da sam ja majmun i da neću poštovati ugovore jer se vama u travnju digao šešir. To je naknadna pamet kao po pitanju vrtića – nastavio je Bandić, na što mu je Bernardić uzvratio da su radovi nezakoniti. Bandić je skupštinarima poručio da Grad ne mogu voditi dok je on gradonačelnik te da "ovo nema ni u Zanzibaru, osim ako ste zaslijepljeni mržnjom", referirajući se na blokadu grada zbog nesuglasica na relaciji Bandić – Gradska skupština. Zbog burne reakcije M. Bandića, koji je s govornice pokušao objasniti svoju poziciju, aktualni je sat nakratko prekinut.

Nakon nastavka rasprave Bernardić se požalio da nema redara koji bi "reagirali kada netko podivlja". Uspinjača, koja ne radi već dva mjeseca, također je bila tema rasprave. Na pitanje zastupnice Danire Bilić (GO HDZ) kada će uspinjača napokon proraditi, čelni čovjek Holdinga Ivo Čović nije imao konkretan odgovor. 

– Zbog neodržanih sjednica skupštine Holdinga te zbog toga što je na jednoj od skupština uspinjača izbačena s dnevnog reda, to pitanje nije riješeno. Uvjeren sam da će uspinjača ovaj tjedan ponovno raditi, a do tada će voziti ZET-ov autobus – kazao je Čović. 

Gradonačelnik se očitovao i na pitanje zastupnice Margarete Mađerić (GO HDZ) što se dogodilo u Dumovcu.

– Napravili smo najbolji azil u Hrvatskoj i apeliram na veterinarskog inspektora i ministarstvo da objasne što se dogodilo inače neće biti dobro – kazao je Bandić. 

Komentara 82

ŠI
šifra2
11:09 19.06.2012.

Što prije treba se riješiti i Bandića i Bernardića! Izbori su jedino rješenje!

HA
Humphrey Appleby
11:10 19.06.2012.

Ne mislimo. Znamo. Daj se više vrati doma i pusti nas na miru, skup sa svojim primitivnim dojdekima koji se ne žele prilagoditi na život u gradu.

JO
joso
11:08 19.06.2012.

da , mislimo........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije