Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastro Music Fest

Što se ovih dana jede na Zrinjevcu? Arepe, okonomiyaki i “najbolje od plodova tora”

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/19
22.05.2019.
u 15:56

Slana palačinka po cijeni od 45 kuna koja se, uz pečene svinjske vrške, poslužuje s ribanim zeljem, kineskim rezancima od jaja, zapečenim sirom, jajem na oko te domaćim umacima i mladim lukom, brzo je postala hit na Zrinjevcu

Da bi u centru Zagreba gostima poslužili okonomiyaki, dvojac iz Fun Bobbyja prvo mora ispeći odojka u posebnoj marinadi. Za savršenu teksturu mesa u pećnici ga na niskoj temperaturi drže osam sati, a uključuju je već u zoru.

Rebarca marinirana u viskiju

Izvorno japansko jelo prilagodili su, kažu Nikola Ljubanović i Marjan Tipurić, hrvatskim nepcima, izostavljajući jake azijske začine. No, slana palačinka po cijeni od 45 kuna koja se, uz pečene svinjske vrške, poslužuje s ribanim zeljem, kineskim rezancima od jaja, zapečenim sirom, jajem na oko te domaćim umacima i mladim lukom, brzo je postala hit na Zrinjevcu, gdje se ovih dana uživa na Gastro Music Festu.

Fun Bobby jedan je od dvadesetak street food ugostitelja koji ondje u kućicama nude hranu, a zbog toga je stavio ključ u bravu u svojoj bazi u Sigetu. – Barem privremeno, dok smo na miniturneji po festivalima – kaže dvojac.

Nizozemac Richard Heinz u kućici Apululu nudi, pak, specijalitete jugoistočne Azije, poput sendviča s piletinom mariniranom u ljutim azijskim začinima i umakom od kikirikija, a dečki iz American bara Dollar iz Varaždina imaju i rebarca marinirana u Jack Danielsu, ali i razne burgere. Oni su zastupljeni u mnogim kućicama, a svi se trude biti što originalniji pa se u Cellaru, primjerice, priprema Careebean chili burger s jabukama, hrenom i karmeliziranim lukom, dok se kod Smoke burgera traži Arizona varijanta s marmeladom od luka i domaćim BBQ umakom. Probati se mogu i arepe, tradicionalno venezuelsko jelo, koje priprema obitelj glazbenika Ricarda Luquea.

Izvana lepinja, iznutra palenta

– Specifična je to vrsta sendviča od lepinja izrađenih od posebne vrste kukuruznog brašna. Kukuruz se najprije skuha pa se melje, čime se dobije tekstura izvana slična lepinji, a unutra je kao palenta – objašnjavaju u kućici Arepa by Ricardo.

Gužva je i pred kućicom Kluba ljubitelja janjetine koji nudi, kako kažu, najbolje od plodova tora.

– Za svaki festival osmisle nešto novo i redovito se sve rasproda. Gosti “lude” za janjećim lolipopsima te uštipcima, ali i pulled lamb sendvičem s dugo pečenom i vučenom janjetinom – kažu organizatori.

Ponešto ima i za ljubitelje slatkog, kokteli se piju u ananasu i lubenici, a uz hranu, do nedjelje se uživa i u glazbi. Večeras nastupa saksofonist Jakša Jordes, sutra Sven Pocrnić, a festival završava koncertom Chuck Borissa i DJ Sugar G-a.

Komentara 2

ZI
zip123
19:41 22.05.2019.

Pa vi niste normalni sa tim cijenama!

Avatar indigo25
indigo25
09:50 24.05.2019.

Pre skupo za hranu s štanda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije