Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blogeri

Što je čušpajz i gdje se kupuje sir i vrhnje, na stranici lovezagreb.hr

Rudnik Zrinski
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
13.03.2015.
u 10:00

Novi projekt Turističke zajednice Grada Zagreba glavni grad želi prikazati očima lokalnoga stanovništva.

Željeli su turistima pokazati Zagreb očima lokalnog stanovništva. Pa je Turistička zajednica Grada Zagreba pokrenula novu interaktivnu internetsku stranicu www.lovezagreb.hr, koju promovira i na svojim stranicama zagreb-touristinfo.hr.

Plasiraju priče nastale iz pera lokalnih blogera koje prikazuju grad iz drugačije perspektive od one u turističkim vodičima.

–Cilj stranice je olakšanje pristupa informacijama turistima, kojih je sve više. U veljači je grad posjetilo 42.284 ljudi i ostvarilo 79.625 noćenja. U odnosu na veljaču 2014. to je porast od 11 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima - kažu iz TZ Zagreba, te dodaju da će mjesečno objavljivati 12 blogova, a korisnici će imati mogućnost objave vlastitih fotografija, kao i komentiranja te dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža. Stranicu rade u suradnji s internetskom marketing agencijom Akcija te stranicom Taste of Croatia. Tako su već pisali o kumicama i ritualu jedenja sira i vrhnja, rudniku Zrinski, kinima u Zagrebu, najvećoj zgradi u gradu - Mamutici, planinarenju na Sljeme, ispijanju kave, sajmu antikviteta na Britancu, Hreliću...

–Ideja je da se turiste educira o Zagrebu i da lovezagreb.hr postane stranica na koju će prvu posjetiti kad dolaze u Zagreb - kazao je Ilija Brajković iz Akcije. Priče smišljaju sami, stranica je na engleskom, a uklopit će u sadržaj i najave nadolazećih događaja, sajmova, sportskih okupljanja, opisati način života, objasniti gdje se nalazi šarmantan tajni prolaz ili dvorište.

–Svi znaju gdje je katedrala i glavni trg, mi ćemo ih uputiti na drugačija mjesta - kaže Brajković, te dodaje da je za članke o hrani zadužena Morana Zibar, koja vodi i stranicu Taste of Croatia. Tako je strancima pokušala objasniti lokalnu riječ “čušpajz”, opisujući kako Zagrepčani pate od “sindoma na žlicu”.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije