Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divljanje cijena najma

Stiže rješenje za zagrebačke obrtnike kojima prijeti bankrot

obrtnici
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
23.09.2019.
u 09:19

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić kaže kako su o temi visoke cijene najma održali sastanak s Gradom te očekuje da će problem koji guši obrtnike Grad Zagreb uskoro riješiti u dogovoru s državom

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako postoji problem s najamninom koju zagrebački obrtnici plaćaju u poslovnim prostorima u vlasništvu države, a koja je i od tri do pet puta veća od one u gradskim prostorima. Najavio je da će cijenu najma regulirati upravo u dogovoru s Vladom, te je otkrio i model koji bi mnoge obrtnike trebao spasiti od bankrota. 

- Taj problem ćemo riješiti s Vladom Republike Hrvatske jer on muči preko polovine zagrebačkih obrtnika koji su u najmu. Cilj nam je da nijedan mali obrtnik ne ostane bez posla i dogovorit ćemo se da s Vladom iskompenziramo cijenu najma u njihovim prostorima – napomenuo je Bandić, dodajući kako je Zagreb centar hrvatskog obrtništva i da je upravo u metropoli 40 posto kapitala koji se okrene u državi, javlja zazubice.com.

Cijena najma koju je Ministarstvo državne imovine povisilo još u svibnju, mnogim je zagrebačkim obrtnicima omča oko vrata. Limaru Josipu Ričkoviću koji u Vlaškoj ulici već 40 godina koristi dvorišni prostor veličine garaže, mjesečni je najam s 1750 kuna skočio tako na 3300 kuna, što je poskupljenje od gotovo 90 posto.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić kaže kako su o temi visoke cijene najma održali sastanak s Gradom te očekuje da će problem koji guši obrtnike Grad Zagreb uskoro riješiti u dogovoru s državom.

- Vjerujem da će Vlada to prepoznati i da će obrtnici s područja Zagreba imati poseban status kada je cijena najma u pitanju. Veselimo se tome i ja bih rekao kako će to biti samo jedan u nizu uspjeha koji je Grad Zagreb napravio za nas obrtnike – napomenuo je Šabić.

Video: Cijene taksija u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

VO
volina
18:50 23.09.2019.

Eto opet iskrivljavanje činjenica. Šta on ima razgovarati sa državom neka im da prostor jeftinije ali bez minusa i namirivanja iz kasice grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije