Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Stigla jedna ponuda istih tvrtki - Spomenik domovini 27,8 milijuna kuna

Spomenik domovini
Foto: Nenad Fabijanić
1/4
17.04.2019.
u 09:00

Jedna jedina ponuda stigla je na natječaj za podizanje monumenta na površini između Lisinskog i zgrade gradske uprave, koji je raspisan 20. ožujka, nakon što je onaj prvi, od lanjskog kolovoza, poništen u siječnju.

Prvo su ga htjeli raditi za 27,4 milijuna kuna, a sad Spomenik domovini, nude Gradu Tigra i Vodotehnika, mogu izgraditi za otprilike 400 tisuća kuna više. I to ne računajući PDV.

Jedna jedina ponuda stigla je na natječaj za podizanje monumenta na površini između Lisinskog i zgrade gradske uprave, koji je raspisan 20. ožujka, nakon što je onaj prvi, od lanjskog kolovoza, poništen u siječnju.

Spomenik domovini
1/6

Podsjetimo, i na taj stigla je jedna ponuda, također zajednička Tigre i Vodotehnike, a sam je natječaj poništen jer su tvrtke predložile da će spomenik izgraditi za 27,4 milijuna kuna, a Grad je procijenio da radovi mogli koštati maksimalno 21,5 milijuna. Zaključili su kasnije da ipak nije to iznos unutar kojeg se može realizirati djelo arhitekta Nenada Fabijanića pa procjenu napravili na 30 milijuna kuna.

A veća procjena značila je odmah i veću ponuđenu cijenu od firmi koje su i prvi put bile jedine zainteresirane za izgradnju monumenta. Radovi će, tako, koštati 27,8 milijuna bez, odnosno 34,7 s PDV-om.

Komentara 9

Avatar Stjepan .
Stjepan .
09:21 17.04.2019.

Prestrašno je to kako razno razni jebivjetri uništavaju sve hrvatsko. Imamo Oltar Domovine na Medvedgradu i to je svetinja za naš narod.

MA
marijaqwer
09:13 17.04.2019.

Obična pljačka prikazana kao domoljublje. Biti će tu još koja kunica za skidanje pogrdnih grafita , te pseće pišaline i majice . Ugodan biznis.

DU
Deleted user
17:53 17.04.2019.

Samo spomenike gradite jer će od Hrvatske ionako samo ostati groblje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije