Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanje

Štićenici doma u Vinkovcima proveli dva tjedna u Ukrajini

ukrajinci
Tomislav Miletić/PIXSELL
05.08.2010.
u 19:51

Djeca su provela godišnji odmor s djecom iz cijeloga svijeta u najelitnijem ljetovalištu u Ukrajini

Štićenici Doma sv. Ane za djecu bez roditeljske skrbi u Vinkovcima u utorak su se, puni dojmova i iskustva, vratili iz daleke Ukrajine, gdje su sudjelovali na međunarodnom dječjem festivalu “Promijenimo život nabolje”.

Odmor na Crnom moru

Ukrajinsko veleposlanstvo, koje je organiziralo putovanje, drugi je put u dvije godine omogućilo hrvatskoj djeci da provedu dva tjedna u Arteku, najvećem ukrajinskom dječjem odmaralištu na obali Crnoga mora.

– Ukupno je na godišnji otišlo petero djece i jedna psihologinja. Na nama je samo bilo da kupimo avionske karte, sve ostalo je preuzelo ukrajinsko veleposlanstvo – rekla je Vesna Kovač, ravnateljica Doma u Vinkovcima.

Nova iskustva

– Za vrijeme Sovjetskog Saveza nama je bio san otići u Artek, no tada to nije bilo moguće, te su samo odabrana djeca mogla provesti ljeto u tom odmaralištu – objasnila je Olga Ros, izaslanica veleposlanstva, koja je zajedno s ravnateljicom dočekala djecu u zračnoj luci u Zagrebu.

– Cilj je putem djece promovirati Republiku Hrvatsku i njene prirodne ljepote, jednako kao i kulturnu baštinu, ima ovdje puno više od samog kupanja i sunčanja – rekla je Ros.

– Bilo mi je super. Nije moglo bolje. Što se mene tiče, mogli smo još i ostati dulje – iskustvo je pohvalio i dvanaestogodišnji Thomas.

Jednake dojmove imale su i djevojčice, koje su kroz ples, dramske nastupe i sudjelovanjem na radionicama ostalu djecu iz 54 zemlje svijeta upoznavale s hrvatskom kulturom i načinom života.

– Djeca iz cijeloga svijeta dva su se tjedna družila i sklapala nova prijateljstva. Djeca su sobe dijelila s učenicima iz Kine, sjajno je to bilo iskustvo za djecu – nakon povratka nam je rekla psihologinja Ružica Branković, koja je pratila djecu tijekom putovanja. Suze prije polaska kući dovoljan su dokaz uspješnosti programa ukrajinskog veleposlanstva.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
15:41 06.08.2010.

A kaj je naše ministarstvo tulavo pa nemre organizirat 5 dana na našem moru djeci bez roditeljske skrbi??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije