Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulične table

Stenjevec, Podsused, Novi Zagreb-zapad... dobivaju nove ploče

ulična tabla
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.12.2014.
u 18:00

Zamjena kućnih brojeva i ploča s imenima ulica u 2015. u osam četvrti

Tijekom sljedeće godine osam će gradskih četvrti doći na red za zamjenu i postavljanje novih ploča za označavanje imena ulica i trgova, kao i pločica za označavanje zgrada brojevima.

I dok su ove godine ploče zamjenjivane u središtu grada, u 2015. godini nove će ploče biti postavljene u svim ulicama gradskih četvrti Stenjevca, Trešnjevke - jug, Podsuseda - Vrapča, Novog Zagreba - istok, Novog Zagreba - zapad, Brezovice, Črnomerca i Peščenice - Žitnjaka.

Podsjetimo, dio je to realizacije usvojenog pravilnika gradonačelnika Milana Bandića iz svibnja ove godine, a njime je definirano da sve ploče, i one s nazivima ulica kao i one s kućnim brojevima, na čitavom području grada Zagreba moraju biti zamijenjene novima do 1. siječnja 2017. godine.

– Projekt označavanja ulica i trgova pločama i zgrada brojevima obuhvaća područje cijeloga grada i radi se po etapama. Prva je etapa pri kraju, a cijeli projekt nastavlja se i dalje i potrajat će do zadanoga roka – početka 2017. godine – poručila je Nevenka Krznarić, pročelnica gradskog Ureda za katastar i geodetske poslove.

Kako je, barem za sada, predviđeno, tijekom 2016. godine na red će doći i obilježavanje ulica u gradskim četvrtima Podsljeme, Gornji grad - Medveščak, Maksimir, Gornja i Donja Dubrava i Sesvete.

– Ploče za označavanje imena ulica i trgova i pločice za označavanje zgrada brojevima prema tom pravilniku drukčijeg su oblika i boje od dosadašnjih. Obilježavaju se cijele ulice i križanja kako bi se pratio sustav obilježavanja i postigao red, a ne postavljaju se stihijski – poručili su u Uredu za katastar.

Komentara 14

Avatar comandante
comandante
08:56 10.12.2014.

Nove ploče su manje, sitnije, nečitkije, tko ih je radio, zašto su se mijenjale i čemu to kada ima miliun potrebnih stvari pitajte čovjeka koji je privremeno napustio Remetinec!!!

VI
Vito
09:09 10.12.2014.

Prošli tjedan sam gledao starije turistkinje kako se muče i ne mogu pročitati novu ploču na križanju Preradovićeve i Hebrangove pa sam im rekao ime Preradovićeve tako da su ju pronašli na karti _________ Vrijeme je bilo - predvečerje - 17:45, znači da je bilo sunčano, a ne oblačno, možda bi i mogle pročitati ta sitna slova na ovoj velikoj ploči ____________ Sramota za grad Zagreb da veća ne može biti

OK
okus
19:33 09.12.2014.

Hrvatska nema vecih problema od mijenjanja ploca? Koji rodo ima obrt za proizvodnju ploca i koliko milijardi iznosi racun?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije