Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporbenjaci

Stavili crvenu naljepnicu: Zgrada gradske uprave neuporabljiva je za javni interes

Neuporabljivo
Foto: Možemo/Facebook
Autori: Hina, Hana Ivković
31.05.2020.
u 15:30

Zastupnik Tomislav Tomašević je izrazio uvjerenje da Milan Bandić, najkasnije u ovo doba sljedeće godine, više neće biti zagrebački gradonačelnik.

Predstavnici koalicije Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Za grad, Radnička fronta i ORaH zalijepili su u nedjelju crvenu naljepnicu na zgradu gradske uprave, a Tomislav Tomašević poručio je da je nakon 20-godišnje uprave Milana Bandića neuporabljiva za javni interes.

- Ova zgrada iza nas, dok god je Milan Bandić u njoj, neuporabljiva je za javni interes zbog nesposobnosti i zbog korupcije. Dok god je Bandić i njegova klika u njoj, to će biti tako - rekao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš! Na konferenciji za novinare koalicije Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Za grad, Radnička fronta i ORaH, Tomašević je izrazio uvjerenje da Milan Bandić, najkasnije u ovo doba sljedeće godine, više neće biti zagrebački gradonačelnik. 

- Prije tri godine kada smo ušli u gradsku skupštinu, obećali smo građanima da nakon toga više ništa neće biti isto. Bandić je na koljenima, vjerujemo da su mu ovo zadnji dani, a kada uđemo u Sabor jednako ćemo se tako boriti za Zagreb, da ga uvedemo u 21. stoljeće i konačno maknemo Bandića s vlasti - poručio je Tomašević. On i predstavnici koalicije i fizički su zalijepili crvenu naljepnicu na ulazna vrata gradskog poglavarstva, koju su zaštitari odmah potom skinuli, a razvili su i transparent s natpisom "Neuporabljivo za javni interes zbog korupcije i nesposobnosti".

Potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić osvrnula se na rebalans gradskog proračuna o kojemu se raspravlja na sjednici Gradske skupštine 9. lipnja, i ocijenila da je smanjen za besmislenih dva posto, u onim dijelovima u kojima ne bi trebao biti. 

"Gradonačelnik i uprava tvrde da zbog dvije katastrofe - pandemije i potresa da se proračun treba smanjiti kako bi se štete koje su nastale sanirati. O trećoj šteti nisu govorili, a to je upravljanje Zagrebom", proučila je Borić. Dodala je da će se u proračunu smanjiti za programe iz kulture, osobe s invaliditetom i za ljudska prava kako bi se utišali glasovi građana. Urša Raukar-Gamulin istaknula je kako bi odgovoran i sposoban gradonačelnik, dočekao Dan grada Zagreba sa završenim hitnim sanacijama na krovovima grada, maknutim opasnim dimnjacima koji prijete urušavanjem, vraćanjem tople vode visokom postotku građana, transparentnim registrom štete i jasnim kriterijima za sve one kojima je potrebna subvencija najamnine ili gradski stan na korištenje.

 - Bandić je neodgovoran i nesposoban gradonačelnik koji je Dan grada Zagreba dočekao s 20-ak tisuća raseljenih građana, s 15-ak tisuća građana  koji dan danas nemaju tople vode,s nekoliko tisuća tisuća građana čija je sudbina neizvjesna jer su ostali bez jedinog krova na glavom - poručila je dodavši da je Bandić pao na velikom i teškom ispitu, a da popravka nema.

Komentara 3

DA
DarthVader
19:01 31.05.2020.

Ako ovi uspiju smjenit Bandolera onda smo totalno popusili. Iako ni s Bandolerom nije sjajno.

Avatar SharonPO87
SharonPO87
14:37 02.06.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​​​.​​k︆︅︆︅︆︅​​​i​​​s​​s​​​​t​​​​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

LA
larala
08:07 01.06.2020.

Što su ono ova gospoda napravila za Zagreb nakon potresa, da se ljudima nastradalim u potresu pomogne, da im se saniraju krovovi, da dobiju toplu vodu itd.....? Lupanje u lonce i prozivanje neće obnoviti Zagreb, a i nakon ovakve tragedijee pravi političari se primaju posla a, ne borbe za svoje fotelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije